» آموزش سئو » استراتژی سئو چیست؟
ascseo استراتژی سئو چیست؟
آموزش سئو

استراتژی سئو چیست؟

14 آبان 1399 10159

همه ما اسم سئو را شنیده ایم و با اهمیت آن در موفقیت و رشد یک وبسایت آشنایی کامل داریم. امروزه هر کسی که وارد کسب و کار اینترنتی شده و می خواهد برای کسب و کار خود یک وبسایت راه اندازی کند، با مفاهیم اساسی و ابتدایی سئو آشنایی کامل دارد. اما اشتباهی که بسیاری از افراد انجام می دهند این است که تصور می کنند سئو تنها محدود به کلمات کلیدی موجود در محتوا می شود. این گونه افراد با استراتژی سئو آشنایی ندارند.

از نظر بسیاری از افراد، یک وبسایت بهینه سازی شده برای موتورهای جستجو که سئو خوبی دارد، به بهترین شکل از کلمات کلیدی در محتوا و صفحات خود استفاده کرده است. این تصور اشتباه است؛ چرا که سئو شامل موارد بسیار متعددی می شود و کلمات کلیدی و کلیدواژه های سایت تنها بخشی از آن عوامل هستند.

برای داشتن یک وبسایت کاملا بهینه سازی شده مطابق با اصول سئو، باید فاکتورهای متعددی را مورد توجه قرار داد. عواملی مانند کلمات کلیدی، سرعت بارگذاری وبسایت، رابط کاربری سایت یا UI، تجربه کاربران یا UX، بک لینک ها و… این عوامل بسیار متعدد بوده و برای بهینه سازی سایت باید با ظرافت و دقت خاصی به کار بروند.

برای آن که بتوان عوامل مختلفی که بر روی سئو سایت تاثیر می گذارند را به خوبی مدیریت کرد، به یک استراتژی سئو نیاز داریم. استراتژی سئو کمک می کند تا وبسایت از تمام جنبه های ضروری برای موتورهای جستجو بهینه سازی شود؛ یعنی هم شامل استفاده مناسب از کلیدواژه های مهم می شود، هم بررسی عوامل مختلفی مانند رابط کاربری و بارگذاری سایت و هم بر روی بک لینک ها تمرکز دارد.

شاید بسیاری از افراد با مفاهیم اساسی سئو آشنا باشند ولی چیزی درباره استراتژی سئو ندانند. در ادامه این مطلب به بررسی کامل استراتژی سئو پرداخته و راهکارهایی برای تدوین یک استراتژی موفق سئو ارائه خواهیم کرد.

استراتژی سئو به چه معناست؟

به طور کلی، استراتژی به یک برنامه جامع و همه جانبه اشاره دارد که برای رسیدن به یک هدف و مقصود مشخص مورد استفاده قرار می گیرد. برای موفقیت در کسب و کارهایی که در بستر اینترنت فعالیت می کنند، داشتن استراتژی یک امر کلیدی است؛ چه فعالیت آن کسب و کار به یک پیج اینستاگرامی محدود شود و چه دامنه گسترده ای از فعالیت در شبکه های اجتماعی، یوتیوب، وبسایت و… را در بر گیرد.

استراتژی سئو به برنامه و راهکار جامعی گفته می شود که بر اساس آن محتوای وبسایت حول موضوعی مشخص سازماندهی پیدا می کند. سازماندهی محتواهای مختلف یک وبسایت درباره یک موضوع اصلی با چند کلمه کلیدی اصلی مرتبط با آن، باعث می شود تا گوگل محتوای آن سایت را بهتر ارزیابی و دسته بندی کند. در نتیجه هنگامی که کاربران در گوگل به جستجو پیرامون یک موضوع می پردازند، شانس محتواهای وبسایت برای نمایش در نتایج گوگل به طرز چشم گیری افزایش پیدا می کند.

به عبارتی استراتژی سئو شامل مراحلی مانند طراحی برنامه برای سئو سایت، اجرای آن برنامه و ارزیابی منظم عملکرد اجرایی می شود. نتیجه این کار جذب مخاطبان و بازدیدکنندگان بیشتر از طریق نتایج گوگل و کسب رتبه های بهتر در کلمات کلیدی است.

اهمیت استراتژی سئو

در توصیف میزان اهمیت استراتژی سئو  همین بس که تدوین استراتژی سئو یک وبسایت بر طراحی آن مقدم است؛ به عبارت دیگر پیش از آن که برای طراحی یک وبسایت اقدام بشود، باید یک استراتژی سئو کاملا شفاف و واضح برای آن تدوین شده باشد. این کار باعث می شود تا طراحی سایت هم هدفمندتر انجام شده و دقیقا منطبق با نیازهای کاربر و محتوایی باشد که قرار است در سایت منتشر بشود.

استراتژی سئو شامل مواردی مانند بررسی و انتخاب مهم ترین کلیدواژه های مرتبط با موضوع سایت، شناخت دقیق از نحوه جستجوی مخاطبان هدف، آنالیز سایت های مشابه و رقیب و شناخت بازدیدکنندگان و سلیقه آن ها می شود. این اقدامات باید پیش از طراحی سایت انجام شوند؛ در غیر این صورت ممکن است پس از آن که سایت طراحی شد، بخشی از آن به دلیل عدم هماهنگی با استراتژی کلی سئو وبسایت نیازمند تغییر باشد. به این ترتیب علاوه بر دوباره کاری زمان، انرژی و هزینه های قبلی هم به هدر رفته اند.

پیش از تدوین استراتژی سئو چه اقداماتی لازم است؟

با وجود اهمیت بسیار بالای تدوین استراتژی سئو برای سایت، این کار اولین اقدامی نیست باید هنگام راه اندازی کسب و کار اینترنتی نسبت به آن مبادرت ورزید. اگر می خواهید یک کسب و کار موفق در بستر اینترنت داشته باشید، پیش از آن که استراتژی خود را تدوین کنید، باید اهداف تجاریتان را در نظر بگیرید.

منظور از اهداف تجاری در کسب و کار اینترنتی آن است که بدانید هدف شما از فعالیت در وبسایت چیست؟ این که در چه زمینه ای فعالیت می کنید، مخاطبان هدف شما در آن زمینه چه کسانی هستند و شما می خواهید با جذب آن ها و فعالیت در وبسایت خود به چه نتایجی دست پیدا کنید. پیش از طراحی و تنظیم استراتژی سئو، دانستن اهداف تجاری ضرورت دارد.

به عنوان مثال یک فروشگاه قصد دارد وبسایتی راه اندازی کرده و از طریق آن فروش خود را بیشتر کند. یعنی باید بتواند مخاطبان جدیدی پیدا کرده و آن ها را هم افزایش داده، هم به خرید محصولات خود ترغیب نماید. این هدف اگرچه کلی است اما اولین لازمه برای طراحی یک استراتژی سئو موفق است. پس از آن که اهداف تجاری یک کسب و کار در فعالیت در زمینه اینترنت مشخص شد، نوبت به اهداف فرعی تر در بخش بازاریابی می رسد.

به طور کلی سه هدف بازاریابی برای کسب و کارهای اینترنتی وجود دارد که باید به موازات هم دنبال بشوند؛ اولین هدف، شناساندن وبسایت و برند به افراد دیگر است. یک وبسایت باید در قدم اول به این موضوع کمک کند که مخاطبان و مشتریان احتمالی یک کسب و کار، با آن آشنایی کافی داشته و از خدمات و محصولاتش به خوبی مطلع شوند.

هدف دوم جذب مخاطبان به وبسایت و تبدیل آن ها به طرفدار و بازدیدکننده دائمی است. ممکن است افراد زیادی از وبسایت شما بازدید کنند اما تا زمانی که نتوانید آن ها را جذب کنید قادر به رسیدن به هدف نهایی خود نخواهید بود. برای انجام این کار انتشار و تولید محتواهای کاربردی در کنار ارائه خدمات رایگانی که رضایت مشتریان را جلب می کند اهمیت زیادی دارد.

در نهایت هدف بعدی، تبدیل کردن مخاطبان و بازدیدکنندگان به مشتریان ثابتی است که از شما خریداری کرده و محصولات و خدماتتان را مورد استفاده قرار می دهند. این مرحله، هدف نهایی بوده و دقیقا همان چیزی است که شما در راه اندازی کسب و کار اینترنتی خود به دنبالش بوده اید. هدف نهایی این است که شما بتوانید بهترین و با کیفیت ترین خدمات را به مشتریان عرضه کنید؛ به این ترتیب هم نیاز مشتریان را برطرف کرده اید و هم به سودآوری مالی رسیده اید.

مراحل تدوین استراتژی سئو چیست؟

اگرچه استراتژی سئو هر سایت می تواند با سایت های دیگر کاملا متفاوت باشد، اما در طراحی استراتژی سئو هر سایتی باید مراحلی را طی کرد تا به نتیجه ای مطمئن رسید. مهم ترین مراحل تدوین یک استراتژی موفق سئو سایت عبارتند از:

1) مشخص کردن موضوعات اصلی سایت:

اولین قدم در تدوین و تنظیم استراتژی سئو یک وبسایت، تعیین کردن موضوعاتی است که قرار است در وبسایت خود حول آن ها محتوا تولید کنید. این موضوعات ممکن است کلمات کلیدی کوتاهی باشند که رقابت بر سر آن ها بسیار شدید است؛ مثلا کسب و کار اینترنتی، آموزش فتوشاپ، آموزش آشپزی و… این کلمات کلیدی بسیار محبوب و رایج بوده و رقابت بر سر آن ها برای وبسایت های تازه راه انداخته شده عملا غیر ممکن است

در عین حال این ها همان موضوعات اصلی وبسایت شما هستند. در گام اول باید این موضوعات را مشخص کرد و سپس با انتشار محتوا درباره آن ها با استفاده از کلمات کلیدی بلندتر که رقابت کمتری دارند، رتبه سایت را بالاتر آورد. پیشنهاد می شود در ابتدا بین 7 تا 10 مورد از این موضوعات را مشخص نمایید.

2) مشخص کردن کلمات کلیدی مرتبط طولانی تر:

همانطور که گفته شد، موضوعات وبسایت شما در واقع همان کلمات کلیدی محبوب و رقابتی هستند. برای شروع فعالیت در زمینه سئو سایت نباید کار را با این کلمات کلیدی آغاز کرد؛ بلکه باید به سراغ کلمات کلیدی بلندتری رفت که رقابت بر سر آن ها کمتر بوده و شانس دیده شدن پست ها و مطالب سایت شما بیشتر باشد.

برای هر یک از موضوعاتی که در مرحله قبلی انتخاب کرده بودید، بین 5 تا کلمه کلیدی بلندتر و طولانی تر انتخاب کنید. برای انجام این کار می توانید از پیشنهادهای جستجوی گوگل یا ابزار Keyword Tool استفاده کنید. این کلمات کلیدی طولانی تر، به شکل عمیق تری موضوعات سایت شما را پوشش می دهند. مثلا اگر موضوع سایت شما پرورش گل باشد، کلمات کلیدی ای نظیر پرورش گل X در آپارتمان، بایدها و نبایدهای پرورش گل در خانه، مهم ترین مواد تغذیه ای لازم برای پرورش گل و… می توانند به عنوان کلمات کلیدی بلندتر مورد استفاده قرار بگیرند.

عملا در این مرحله شما موضوعات فرعی تر محتوای سایت خود را تعیین می کنید. این موضوعات فرعی بخش کوچک تری از همان موضوع اصلی را به شکلی عمیق تر و با جزییات بیشتر پوشش می دهند.

3) یک صفحه به ازای هر موضوع سایت:

از بین موضوعاتی که در مرحله اول این فرایند تعیین کرده بودید، برای هر موضوع یک صفحه اختصاصی در وبسایت خود ایجاد کنید. مثلا اگر 5 موضوع اصلی برای سایت خود تعیین کرده اید، 5 صفحه ایجاد کرده و در هر یک از این صفحات اطلاعاتی مفید در رابطه با آن موضوع بنگارید. در این متن باید از کلمات کلیدی بلندتری که در مرحله دوم مشخص کرده بودید به تعداد کافی استفاده کنید.

لازم به ذکر است اطلاعاتی که در این صفحه ها در رابطه با موضوع درج می شوند باید در عین حال که مفید و کاربردی بوده و برای مخاطب جذاب باشند، لازم است تا حدی خلاصه باشند. توضیحات بیشتر و جزیی تر را به محتواهای اختصاصی تر وبسایت واگذار کنید.

4) تولید محتوا متناسب با هر یک از صفحات اصلی سایت:

مرحله بعدی در تدوین استراتژی سئو سایت، تولید محتوا است. در این مرحله شما باید برای هر یک از صفحه هایی که در مراحل قبل ایجاد کرده اید، محتوا تولید کنید. این محتواها باید حول محور کلمات کلیدی طولانی و کم رقابتی باشند که در مرحله دوم پیدا کرده بودید. البته جستجو برای پیدا کردن کلیدواژه ها و کلمات کلیدی طولانی و کم رقابت محدود به مرحله دوم نمی شود. شما باید پیوسته در این زمینه به جستجو و کاوش بپردازید. سئو فرایندی پویاست و برای بهینه سازی سایت باید منعطف عمل کرد.

برای آن که بتوانید عملکرد موفق تری در این مرحله داشته باشید، موضوعات و صفحات سایت خود را اولویت بندی کنید. سپس به ترتیب اولویت از مهم ترین تا کم اهمیت ترین صفحه و موضوع سایت محتوای اختصاصی بنویسید. هنگام نگارش محتوای سایت، هم به روانی و آسانی آن برای خوانندگان و بازدیدکنندگان توجه کنید و هم استفاده مناسب از کلمات کلیدی برای موتورهای جستجو را مد نظر قرار دهید.

5) لینک گرفتن:

دیگر اقدام مهم برای موفقیت در سئو توجه به بک لینک هاست. بک لینک ها مربوط به سئو خارجی وبسایت بوده و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. در سال های گذشته اهمیت بک لینک برای بهبود رتبه صفحات سایت در نتایج جستجوی گوگل بیشتر شده و به همین دلیل بسیاری از وبمسترها به شکل ویژه ای روی بک لینک ها سرمایه گذاری می کنند.

لینک سازی و گرفتن لینک از سایر وبسایت ها به صفحات و مقالات سایت شما، یکی از اقدامات مهم در استراتژی سئو سایت است. یک اصل مهم در این رابطه آن است که هر چه سایتی که به سایت شما بک لینک می دهد معتبرتر باشد، تاثیر بهتری در سئو خارجی سایت می گذارد. برای گرفتن بک لینک با مدیران سایر سایت ها در ارتباط باشید؛ برایشان مقاله های مفید ارسال کنید و یا به تبادل لینک بپردازید.

6) ارزیابی عملکرد و سرعت سایت:

سئو تکنیکال، یکی از ارکان مهم سئو کردن سایت است. اصول سئو تکنیکال بر روی ساختار سایت، کدهای بخش های مختلف آن، ساختار بخش Back end و… متمرکز هستند. در کنار این عوامل، سرعت بارگذاری سایت هم باید نهایتا 3 ثانیه بوده و از آن فراتر نرود. به هنگام تدوین و ارزیابی استراتژی سئو سایت خود، به ارزیابی عملکرد سایت و سرعت آن نیز توجه داشته باشید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

Avatar

علیرضا پیر

کار اصلی من سئو و تبلیغات در گوگل است ولی به صورت تجربی در سایر کانالهای دیجیتال مارکتینگ هم فعال هستم. سالهای زیادی در شرکتهای دیجیتال مارکتینگ و آژانس های تبلیغاتی فعالیت داشتم و اینجا سعی میکنم در کنار مقاله ها بخشی از تجربیاتم رو باهاتون به اشتراک بگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت