» آموزش سئو » چگونه از کلیدواژه ها در استراتژی محتوایی وبلاگ خودتان استفاده کنید
kjsdfhsdf چگونه از کلیدواژه ها در استراتژی محتوایی وبلاگ خودتان استفاده کنید
آموزش سئو - بازاریابی محتوا

چگونه از کلیدواژه ها در استراتژی محتوایی وبلاگ خودتان استفاده کنید

14 آذر 1399 20139

اگرچه مدت زیادی است گه وبلاگ‌نویسی وجود دارد اما سبک و سیاق آن در این دهه با اوایل دهه ۲۰۰۰ متفاوت است. در آن زمان مردم بلاگ شما را می‌خواندند چون طرفدارتان بودند و شما را دنبال می‌کردند یا در RSS فید شما اشتراک داشتند (هنوز هم کسی هست که وبلاگ‌های قدیمی داشته باشد و در آن‌ها وقت بگذراند؟).

رفتار آنلاین کاربران از آن زمان تغییر کرده‌است. با اینکه هنوز خیلی از افراد به لیست بلاگ‌هایی که دوست دارند می‌روند و یا در اطلاع‌رسانی ایمیلی آن بلاگ‌ها عضو می‌شوند ولی این روزها بیشتر مردم مطالب بلاگی را از طریق موتورهای جستجو پیدا و دنبال می‌کنند. با بیشتر شدن تعداد افرادی که از موتورهای جستجو استفاده می‌کنند، زمان خوبی است که وبلاگ‌نویسان شروع به استفاده و یادگیری استراتژی کلیدواژه کنند.

این پست هم برای کسانی نوشته شده که وبلاگ قدیمی دارند و هم برای کسانی که تازه شروع به نوشتن در وبلاگ شخصی خود کرده‌اند.

آماده هستید؟ زمان آن رسیده که تحقیق کلیدواژه برای بلاگ‌تان را یاد بگیرید.

کلیدواژه (keyword) چیست؟

کلیدواژه‌ها، ‌کلماتی هستند که افراد در موتور جستجو می‌نویسند و جستجو می‌کنند.

امروزه مردم برای همه‌چیز در موتورهای جستجو سرچ می‌کنند؛ مثل دیدن زمان‌بندی فیلم‌های روز، هواشناسی روزهای هفته و یا گرفتن شماره تلفن پیتزا فروشی محل خود. هدف هر جستجویی دریافت اطلاعات راجع‌به آن موضوع است پس هدف موتورهای جستجو مانند گوگل این است که هر چه سریع‌تر پاسخ رضایت‌بخشی به جستجوگران ارائه کنند.

این موضوع برای شما به عنوان یک وبلاگ نویس چه معنایی دارد؟ این بدان معناست که اگر می‌خواهید برای این جستجوگران بنویسید، باید سوالاتی که آن‌ها می‌پرسند را بدانید، حدس بزنید و کلیدواژه را استخراج کنید و سپس پاسخ را در پست‌های وبلاگ خود قرار دهید.

کلیدواژه‌ها چگونه استراتژی وبلاگ ما را تغییر خواهند داد؟

پست‌هایی که براساس کلیدواژه‌ها و تحقیق آن‌ها ایجاد شده‌اند غالبا با پست‌های دیگر بلاگ شما تفاوت دارند.‌ چرا که آن‌ها بیشتر بر پایه‌ی پاسخ به سوال خاصی ایجاد شده‌اند.

این را با چیزی مانند یک پست وبلاگ در مورد یک تجربه شخصی، یا پستی برای معرفی یک ایده کاملا جدید مقایسه کنید-چون در هر دوی این سناریوها محتوای شما به یک سوال موجود پاسخ نمی‌دهد، به احتمال زیاد ترافیک زیادی از موتورهای جستجو مانند گوگل دریافت نخواهد کرد، تنها به این دلیل که هیچ‌کس آن را جستجو نمی‌کند.

آیا این حرف به آن معنی است که شما تنها می‌توانید برای پاسخ به سوالات موجود پست در وبلاگتان بنویسید؟ به هیچ وجه! حتی موضوعاتی که تقاضای جستجو ندارند می‌توانند تعامل و ترافیک خوبی را در کانال‌های دیگر مانند فیس‌بوک یا توییتر به دست آورند، اما اگر شما ترافیک رایگان بلندمدت (از کسانی که شما را جستجو می‌کنند) می‌خواهید، بهترین مکان برای گرفتن آن از گوگل است. همچنین بهترین راه برای اینکه گوگل این ترافیک را به سمت شما بفرستد این است که شما پایه‌های بلاگ خود را براساس تحقیق کلیدواژه‌ها بنا کنید.

کلید‌واژه‌ها را کجا پیدا کنم؟

یک ابزار تحقیق و پیداکردن کلیدواژه مانند Moz Keyword Explorer می‌تواند این کار را برای شما انجام دهد.

این ابزار به دو روش به شما امکان می دهد ایده‌های جدیدی درباره کلیدواژه‌ها پیدا کنید: با تایپ کردن یک کلمه یا یک عبارت و دیدن کلیدواژه‌های مرتبط (ویژگی «کاوش از طریق کلیدواژه»):

5d65d10a52dcb2.36217617 چگونه از کلیدواژه ها در استراتژی محتوایی وبلاگ خودتان استفاده کنید

روش اول پیدا کردن کلیدواژه‌ها از طریق کاوشگر

یا با تایپ‌کردن نام یک وب‌سایت و پیدا کردن کلیدواژه‌هایی که آن وبسایت برایشان رتبه بالا کسب کرده (ویژگی «کاوش از طریق سایت:

5d65d10aefffd6.75917043 چگونه از کلیدواژه ها در استراتژی محتوایی وبلاگ خودتان استفاده کنید

روش دوم پیدا کردن کلیدواژه‌ها از طریق کاوشگر

یکی دیگر از ویژگی های خوب فیلتر برای «سؤالات هستند» است – این روش به شما این امکان را می‌دهد فقط کلمات کلیدی که در قالب سؤال هستند را ببینید. از آنجا که پاسخ دادن به سوالات مخاطبین شما یک مولفه کلیدی برای بهینه‌سازی محتوایتان برای جستجو است، این ابزار خوبی است که به شما دیدی روشن از آنچه که مخاطبین‌تان می‌خواهند بدانند، می‌دهد.

من چه نوع کلیدواژه‌ای را انتخاب می‌کنم؟

این که یک کلیدواژه را در ابزار تحقیق کلیدواژه‌ها پیدا کردید، الزاما به این معنی نیست که باید از آن در استراتژی وبلاگ نویسی خود استفاده کنید. اگر شما یک لیست از کلید‌واژه‌ها دارید، خوب است آن را کاهش دهید. در ادامه چگونگی این کار را به شما می‌گوییم:

کلید‌واژه‌هایی انتخاب کنید که با مخاطبین شما مطابقت داشته باشند

دانستن سلایق مخاطبین یک پیش‌نیاز برای تحقیق در زمینه کلیدواژه‌ها است زیرا به شما کمک می‌کند کلید‌واژه‌ها را فیلتر کنید. ممکن‌است کلیدواژه‌ها از نظر فنی با مطالب شما منطبق باشند ولی چون سلیقه کاربران دنبال‌کننده شما نیستند، باید آن‌ها را نادیده بگیرید.

یک سند از مخاطبان ایده‌آل برای بلاگتان درست کنید. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید وبلاگی در زمینه‌ی تناسب اندام داشته‌باشید، می توانید چیزی به سادگی «علاقه مندان به تناسب اندام» بنویسید. شما همچنین می توانید کمی عمیق‌تر شوید و و پرسونای مخاطبین خود را ایجاد کنید؛ اطلاعات کاملی از مخاطبین‌تان مانند سن، ویژگی‌های جمعیت‌شناختی، علایق و…

هرچه درک شما از مخاطبین‌تان بیشتر باشد، راحت‌تر می‌توانید کلیدواژه‌های مناسب آن‌ها را پیدا کنید.

نمره دشواری (سختی) هر کلیدواژه را ارزیابی کنید

شما می‌توانید لیست کلیدواژه‌های خود را بر اساس معیار دیگری نیز کوتاه‌تر کنید. اینجا شما می‌توانید براساس امتیاز میزان سختی کلیدواژه‌ها را جدا کنید. امتیاز سختی هر کلیدواژه توسط کاوشگرهای کلیدواژه تعیین می‌شود. طبیعی‌است که آن کلیدواژه‌هایی را باید کنار بگذارید که سختی بیشتری دارند. این امتیاز با قدرت صفحاتی تعیین می‌شود که در حال حاضر در صفحه اول جستجو برای آن کلیدواژه رتبه‌بندی شده‌اند.

اگر شما تازه دامنه‌ی وبلاگ خود را ثبت کرده‌اید، دامنه‌ی شما زیاد معتبر نیست (میزان اعتبار را می‌توانید از پلاگین موزبار یا از نسخه رایگان کاوشگر دامنه موز بیابید)، پس احتمالا در ابتدا باید سراغ کلیدواژه‌هایی با دامنه سختی بین ۲۰ تا ۳۰ یا حتی پایین‌تر بروید. برای اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی استفاده از امتیاز سختی در تحقیق کلیدواژه خود، این مقاله از Rand را بررسی کنید.

به حجم جستجوی هر کلیدواژه توجه کنید

حجم جستجو به شما برآوردی از تعداد افرادی می‌دهد که هر ماه آن کلیدواژه را جستجو می‌کنند. بسیار خب، حالا شما کلیدواژه را انتخاب کرده‌اید ولی یادتان باشد که همیشه کمیت به معنی کیفیت نیست. می‌توانید یک کلید واژه کم‌حجم که با مخاطبین و اهداف شما ارتباط بیشتری دارد را انتخاب کنید.

چگونه از کلید‌واژه‌ها در صفحه وبلاگ خود استفاده کنم؟

زمانی که الگوریتم گوگل کم‌تر از امروز بالغ بود، به راحتی می‌شد با تکرار چند کلیدواژه در صفحه، در بالای نتایج جستجو قرار گرفت.

در این سال‌ها گوگل برای رتبه‌بندی به وبلاگ‌هایی که جواب جستار را می‌دهند نسبت به صفحاتی که آن را تکرار کرده‌اند، اعتبار بیشتری می‌دهد. این نکته بسیار مهم است زیرا ممکن است شما وسوسه شوید و فکر کنید بهتر است که بارها کلیدواژه‌ها را در صفحه‌ی بلاگ خود بی‌دلیل تکرار کنید. با این حال برای عملکرد و رتبه‌ی بهتر در موتورهای جستجو شما باید پاسخ مناسب‌تری نسبت به دیگر بلاگ‌ها به سوالات کاربران بدهید.

در اینجا چند نکته برای استفاده از کلید‌واژه‌ها برای هدایت محتوای وبلاگ‌تان آورده شده‌است:

  • کلمات کلیدی ورودی هستند. اما شما خروجی را می‌سازید. به جای این که از خودتان بپرسید «چگونه می‌توانم این کلید‌واژه را در صفحه خود بگنجانم؟» از خودتان سوال کنید که «چگونه به این سوالات پاسخ درست بدهم؟»
  • لازم نیست برای کسب رتبه بالا در هر کلیدواژه صفحه جداگانه‌ای داشته باشید. به عنوان مثال، اگر شما در حال نوشتن یک پست وبلاگ در مورد «انتخاب بهترین کفش‌های دویدن» هستید، منطقی است که به چندین سؤال مربوط به آن موضوع در همان پست پاسخ دهید، مانند «کفه‌ی مناسب کفش دویدن»، «مقایسه کفش مناسب دویدن در جاده وو کفش مناسب دویدن در جنگل» و «ویژگی‌های کفش مخصوص دویدن».
  • صفحاتی را که در حال حاضر برای کلیدواژه هدف شما رتبه‌ بالا دارند را بررسی کنید و به این فکر کنید که چگونه می‌توانید صفحه‌ای بهتر از آن ایجاد کنید.

حال الان چه کار کنید؟

بهترین کار این است که خودتان دست به کار شوید و همه چیز را امتحان کنید. همانند بسیاری از موارد، تحقیق در مورد کلیدواژه‌ها زمانی که شروع به استفاده از آن‌ها می‌کنید، آسان‌تر می‌شود.

بخش عظیمی از رشد وبلاگ شما تدوین استراتژی محتوا به طور مؤثر و مداوم است. یک دوره ویدیویی رایگان خارق العاده از HubSpot وجود دارد که شما را با توسعه استراتژی محتوای خودتان، از جمله نحوه استفاده از Moz Keyword Explorer برای تحقیقات کلیدواژه‌ها آشنا می‌کند. اگر شما هم مانند من با ویدیو بیشتر یادگیری دارید، این دوره فوق العاده است.

مهم‌ترین چیزی که باید به یاد داشته باشید این است که اگر محتوای درست به کاربران بدهید، کم‌کم از طریق آن‌ها می‌فهمید که چه چیزهای دیگری را می‌خواهند بدانند. به عنوان یک وبلاگ‌نویس، این بینش بسیار ارزشمند است! برای سوالات آن‌ها پاسخ مناسب بنویسید و خواهید دید که آن‌ها به احتمال زیاد مطالب شما را در موتورهای جستجو پیدا خواهند کرد.

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

Avatar

علیرضا پیر

کار اصلی من سئو و تبلیغات در گوگل است ولی به صورت تجربی در سایر کانالهای دیجیتال مارکتینگ هم فعال هستم. سالهای زیادی در شرکتهای دیجیتال مارکتینگ و آژانس های تبلیغاتی فعالیت داشتم و اینجا سعی میکنم در کنار مقاله ها بخشی از تجربیاتم رو باهاتون به اشتراک بگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت