الگوریتم تازگی محتوا یا Freshness چیست؟
همه ما دوست داریم که همیشه به جدیدترین و به روزترین اطلاعات و اخبار دسترسی داشته باشیم. به همین دلیل است که هزاران روزنامه، شبکه تلویزیونی، برنامه رادیویی و غیره به وجود آمدند. همه در تلاش هستند تا جدیدترین مطالب را به دست مخاطبانشان برسانند. گوگل هم که در بحث احترام به مخاطبین با کسی شوخی ندارد. پس باید گوگل کاری می کرد که محتوای جدید همیشه در اختیار کاربران قرار بگیرد. به همین خاطر گوکل در نوامبر 2011 الگوریتم تازگی محتوا یا freshness را معرفی کرد. که هدف آن پایش محتواهای سایت های مختلف و نشان دادن محتوای جدیدتر به کاربر می باشد.
آیا الگوریتم تازگی محتوا روی همه سایت ها تاثیر می گذارد؟
این اگوریتم با بررسی معیارهای مختلف متوجه می شود که در کدام موضوعات تازه بودن محتوا مهم است و در کدام سایت ها تازه بودن محتوا، معیار اصلی برای رتبه بندی نتایج نمی باشد. در واقع میزان تاثیر این الگوریتم در رتبه بندی سایت های مختلف، متفاوت می باشد. برای مثال سایت ورزش 3 یک سایت خبری است و در مقایسه با سایت یک آژانس دیجیتال مارکتینگ، بیشتر زیر ذره بین الگوریتم تازگی محتوا قرار دارد و این به نوع محتوا و نوع وبسایت بستگی دارد. اما به این معنی نیست که وب سایت های دیگر که جنبه خبری ندارند توسط این الگوریتم بررسی نمی شود. البته این را هم در نظر بگیرید که گوگل بین صفحات یک سایت هم تفاوت قائل می شود. برای مثال صفحه اصلی سایت زومیت هر روز آپدیت خواهد شد اما صفحه درباره ما همین سایت سالی یکبار هم آپدیت نخواهد شد.
گوگل از چه طریقی تازه بودن محتوا را متوجه می شود؟
همانگونه که بیان شد، گوگل با بررسی معیارهای متفاوتی متوجه تازگی محتوای شما خواهد شد، که در ادامه با هم نگاهی می اندازیم به این معیارها:
تاریخ انتشار محتوا
منظور از تاریخ انتشار، زمانی است که ربات های گوگل برای اولین بار محتوای شما را ایندکس می کنند. هر چه تاریخ انتشار یا آپدیت محتوا جدیدتر باشد، گوگل می فهمد که محتوای شما به روزتر است. البته در نظر داشته باشید که باید محتواهای شما آپدیت شود، در غیر این صورت تنها تغییر تاریخ هیچ فایده ای ندارد. این را گفتم، چون برخی از سایت ها فقط تاریخ ها را عوض می کنند و محتوا همان است که دو سال قبل بود!
ایجاد صفحات جدید
گوگل تنها به جدید بودن هر محتوا توجه نمی کند بلکه میزان آپدیت بودن کل سایت را هم پوشش می دهد. به این منظور تعداد صفحات جدیدی که در وبسایت شما ایجاد می شود، را بررسی خواهد کرد. وبسایتی که صفحات بیشتری تولید می کند( البته با درنظر داشتن کیفیت )، به احتمال زیاد بیشتر مورد لطف الگوریتم تازگی محتوا قرار خواهد گرفت. البته صفحات جدیدی مهم هستند که برای کاربر ارزش افزوده ای ایجاد کنند. اولویت را هم بگذارید روی به روزرسانی محتواهای قدیمی و سپس به فکر تولید محتوای جدیدتر باشید.
افزایش تعداد لینک های ورودی به وبسایت
اگر به صورت مداوم از وبسایت های دیگر به وبسایت شما ارجاع داده شود، گوگل این سیگنال ها را به عنوان معیاری برای تازگی محتوا قرار خواهد داد. به این معنا که یک وبسایت قدیمی که دیگر به روزرسانی نمی شود، توسط کسی به عنوان مرجع شناخته نخواهد شد و لینکی دریافت نخواهد کرد. پس اگر شما به صورت مداوم به عنوان مرجع معرفی شوید پس شما به احتمال زیاد، محتوای به روزی دارید.
لینک گرفتن از سایت هایی که تازگی محتوا را رعایت می کنند
فکر نمی کنم این مورد نیاز به توضیح خاصی داشته باشد. فقط ذکر این نکته ضروری است که وبسایتی که 5 سال است به روز نشده است چرا باید به شما لینک بدهد و اساسا این لینک چه چیزی به شما اضافه خواهد کرد؟ یا چه ارزشی را به کاربر منتقل می کند؟!
از چه طریقی می توانیم محتوا را به روزرسانی کنیم؟
مطلب مهمی که وجود دارد این است، که همیشه نمی توان یک مقاله را آپدیت کرد و به آن متن جدیدی اضافه کرد. پس باید به فکر راه های دیگری برای آپدیت محتواهایمان باشیم. در این بخش سعی می کنم مهم ترین راه هایی که برای این کار وجود دارد را با شما به اشتراک بگذارم:
1- نوع محتوای جدید اضافه کنید
متاسفانه یک فرهنگ اشتباه در ایران فراگیر شده است که همه فکر می کنند محتوا مساوی است با مقاله. اما در واقعیت انواع محتوای مختلف وجود دارد، مانند: ویدیو، اینفوگرافیک، موشن گرافی، پادکست، گیف و غیره. که هر کدام به نوبه خود می توانند روی مخاطبان تاثیر مثبت بگذارند. با اضافه کردن یک ویدیو می توانید علاوه بر حفظ تازگی محتوا، میزان رضایت کاربران را هم افزایش دهید.
2- کاربران را تشویق کنید تا کامنت بگذارند
محتوای تولید شده توسط کابر می تواند به گوگل بفهماند که سایت شما به تازگی محتوا اهمیت می دهد. استفاده از کامنت مارکتینگ کمی سخت است، اما اگر بتوانید کاربران را تشویق به کامنت گذاری کنید، محتوای همیشه سبز خواهید داشت. این کار روی سایر کاربران هم تاثیر مثبتی به جای می گذارد.
3- محتوای جدید تولید کنید
فرض کنید که شما مقاله ای درباره “معرفی گوشی نوکیا 9” نوشته اید. پس از این با بررسی بخش های مختلف مانند دوربین یا صفحه نمایش یا جعبه گشایی این گوشی می توانید تازگی محتواهای خودتان را حفظ کنید. با لینک کردن این محتواها به همدیگر می توانید شبکه ای قوی از محتواها را ایجاد کنید که نیاز مخاطبین را به طور کامل پوشش بدهد.
اگر می خواهید ربات های گوگل محتوای شما را بهتر درک کنند می توانید با بهینه سازی نقشه سایت به گوگل اطلاع دهید که هر صفحه چقدر برایتان اهمیت دارد و هر چند وقت یکبار آن ها را آپدیت خواهید کرد. با این کار بودجه خزش خودتان را بهینه سازی کرده اید و در صورتی که به درستی این کار را انجام داده باشید گوگل زودتر متوجه آپدیت یا تولید محتوای شما خواهد شد و زودتر آن را ایندکس می کند. با این کار فرصت کپی برداری از سایتتان را از دیگران می گیرید. شما به من بگویید که چه چیزهای دیگری در مورد تازگی محتوا اهمیت دارند؟
خیلی خوب بود ممنونم