» آموزش سئو » رتبه‌بندی گوگل چگونه کار می‌کند؟
G ranking رتبه‌بندی گوگل چگونه کار می‌کند؟
آموزش سئو

رتبه‌بندی گوگل چگونه کار می‌کند؟

7 تیر 1396 51124

رتبه‌بندی گوگل چگونه کار می‌کند؟ 

یا

«چگونه کاری کنم که وب‌سایتم در صفحه‌ی اول موتورهای جستجو ظاهر شود، بدون این‌که بخواهم مبلغ بالایی را برای AdWords پرداخت کنم؟»

استراتژی‌‌های مربوط به ارتقای رتبه‌ی وب‌سایتتان در گوگل به‌اصطلاح «سئو»  ( SEO ) معروف است که مخفف عبارت «بهینه‌سازی موتور جستجو» ( Search engine optimization ) می‌باشد که اندکی بعد در مورد آن با جزئیات صحبت خواهیم کرد. درهرحال، قبل از این‌که به کار ادامه دهیم، باید درک کنید که سئو به دو بخش اصلی تقسیم می‌شود: سئوی داخل صفحه که به بخش‌های داخلی وب‌سایتتان مربوط می‌شود؛ سئوی خارج صفحه (بیرون سایت). حال که این مورد را مطرح کردیم، بیایید به ادامه‌‌ی کار بپردازیم!

چگونه سئوی داخل صفحه می‌تواند به ارتقای رتبه‌ی شما در گوگل کمک کند؟

سئوی داخل صفحه اساساً شامل عوامل داخلی نظیر ظاهر وب‌سایت، ساختار لینک و قالب‌بندی محتوایتان می‌شود. عوامل متنوعی وجود دارند که باید برای یک استراتژی سئوی داخل صفحه‌ی خوب به حساب آورده شوند، اما حیاتی‌ترین موارد عبارت‌اند از:
عنوان صفحه: این عنوان صفحه‌ی شماست که در بالای پنجره‌ی مرورگر ظاهر می‌شود. عنوان صفحه، نامی است که در نتایج جستجوی گوگل ظاهر می‌گردد (به رنگ آبی) و به وب‌سایتتان لینک می‌شود. بسیار مهم است که یک عنوان خوب داشته باشید تا بتواند محتوای هر صفحه را به شکلی شفاف و تمیز توصیف نماید و حاوی کلیدواژه‌هایی باشد که بتوانند رتبه‌بندی خوبی را برایتان به همراه داشته باشند. مطمئن شوید که عناوین برای هر صفحه از وب‌سایتتان با دیگری متفاوت باشد و حاوی 60-70 کاراکتر باشد تا گوگل آن را با جریمه همراه نکند.
URLهای سئوپسند: در کنار عنوان صفحه، URL سئوپسند یک عامل بسیار مهم در سئوی داخل صفحه محسوب می‌شود. URLهای سئوپسند معمولاً حاوی تعدادی از کلمات عنوان صفحه هستند.
ساختار کد HTML: این مورد ازجمله فنی‌ترین موارد است و تایید اعتبار آن چالش‌برانگیز است. وب‌سایت شما و اطلاعات محتوای صفحه باید به‌درستی و با استفاده از تگ‌های H1 تا H6 سازمان‌دهی شوند تا عناوین اصلی و فرعی صفحه را به‌خوبی برجسته نمایند.
محتوای باکیفیت با چگالی کلمات کلیدی مناسب: امروزه، داشتن محتوای باکیفیت یکی از مهم‌ترین (اگر نگوییم مهم‌ترین) عوامل است که باید در موردش نگران باشید. تاکنون این مثل را نشنیده‌اید؟ محتوا پادشاه است! بر روی محتوای باکیفیت و بی‌مانند تمرکز کنید و از کلیدواژه‌های مدنظرتان برای رتبه‌بندی در متن استفاده نمایید – البته زیاده‌روی نکنید!
لینک‌های داخلی: هنگامی‌که محتوای باکیفیت و اصیل را نوشتید، با لینک دادن به سایر صفحات سایت، آن را به کلمات کلیدی برتر پیوند دهید. مطمئن شوید که صفحات لینک‌‎شده حاوی محتوای مرتبط با کلمات کلیدی باشند.
توصیف متا تگ: توصیف متا تگ، متن کوتاهی است که پایین URL وب‌‎سایت در صفحه‌ی نتایج موتور جستجو (SERP) ظاهر می‌شود. از آن  برای کاربرانی استفاده کنید که با تمرکز بر روی عبارات چشم‌گیر  و جذب‌کننده‌ی مخاطب، وب‌سایتتان را پیدا کرده و بر روی لینکتان کلیک می‌کنند. درهرحال، بسیار مهم است که توصیفتان بیش از 160-170 کرکتر نشود، زیرا «ماکزیمم» عددی که گوگل در پایگاه داده‌اش ایندکس می‌‎کند، همین‌قدر است.

آیا سئوی خارج صفحه به رتبه‌بندی وب‌سایتم در گوگل کمک می‌کند؟

 

همان‌گونه که گفته شد، سئوی خارج از صفحه شامل عوامل بیرون از صفحه می‌گردد. موارد اصلی عبارت‌اند از:
تعداد لینک‌های بیرونی: دریافت لینک‌های بیرونی که با وب‌سایتتان تبادل لینک داشته باشند، ضروری است. در ابتدا، شاید ایده‌ی ثبت آن‌ها در دایرکتوری‌ها یا نظر دادن در بلاگ‌هایی که به سایتتان لینک می‌دهند، خوب به نظر برسد. اما به‌زودی خواهید فهمید که کیفیت بر کمیت ارجعیت دارد که در مورد بعدی راجع به آن صحبت خواهیم کرد. درهرحال، رسیدن به بلاگ‌های متفاوت و ایجاد تعدادی لینک می‌تواند شروع خوبی برای این استراتژی باشد.
کیفیت لینک‌های بیرونی: این مورد را از من بشنوید: بهتر است یک لینک باکیفیت با ارجاع مستقیم به کسب‌وکارتان داشته باشید، نه این‌که بیش از 100 لینک از سایت‌های متوع و 7 بیجار و به شکل غیرمستقیم به محتوایتان داده شده باشند. یک راه خوب، یافتن پورتا‌ل‌ها و بلاگ‌های مرجع در ناحیه‌ی خودتان است. به مورد بالا مراجعه کنید، اما روی کیفیت متمرکز باشید.
انکر تکست در لینک: تاکنون یک سایت خوب که ارزش تبادل لینک با وب‌سایتتان داشته باشد را پیدا کرده‌‌اید؟ وقتی‌که درخواست بک‌لینک می‌کنید، بخواهید که این کار بر روی کلیدواژه‌هایی از شما انجام شود که رتبه‌بندی خوبی برایتان به همراه دارند. به‌عنوان‌مثال، اگر وب‌سایتی دارید که بازاریابی دیجیتال را ارائه می‌کند، یک لینک بالای کلمه‌ی «بازاریابی دیجیتال» بگذارید. درهرحال اگر می‌خواهید دقیق‌تر باشید، هدف‌گذاری به‌صورت ناحیه‌ای/محلی را آغاز نمایید. به‌عنوان‌مثال، اگر آژانس بازاریابی دیجیتال شما در شهر تهران قرار دارد، می‌تواند لینک را بالای عبارت «آژانس بازاریابی دیجیتال در تهران» قرار دهید. بدین طریق، وقتی‌که کاربر این عبارت‌ها را در گوگل تایپ کند، این فرایند می‌تواند به رتبه‌بندی وب‌سایتتان کمک کند.
قدرت دامنه: قدرت دامنه (DA) که توسط Moz توسعه داده شده، یک شاخص امتیازی است که عملکرد رتبه‌بندی وب‌سایت در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) را پیش‌بینی می‌کند. امتیاز در محدوده‌ی 1 تا 100 قرار می‌گیرد که امتیاز بالاتر نشان‌دهنده‌ی عملکرد رتبه‌بندی بهتر خواهد بود. معمولاً وب‌سایت‌های کاملاً جدید با امتیاز DA یک شروع می‌کنند، درحالی‌که وب‌سایت‌های دارای تعداد زیاد لینک‌های ورودی باکیفیت یا لینک‌های بیرونی، دارای امتیازات بالا خواهند بود.
این‌ها نکات امروز برای شروع استراتژی سئو در وب‌سایتتان هستند. حال می‌دانید که چگونه ظاهر وب‌سایتتان را در صفحه‎‌ی اول موتورهای جستجو بسازید و در مورد نحوه‌ی رتبه‌بندی گوگل نیز اطلاعات دارید … بیایید بهینه‎‌سازی کنیم!

به این نوشته امتیاز بدهید!

Avatar

علیرضا پیر

کار اصلی من سئو و تبلیغات در گوگل است ولی به صورت تجربی در سایر کانالهای دیجیتال مارکتینگ هم فعال هستم. سالهای زیادی در شرکتهای دیجیتال مارکتینگ و آژانس های تبلیغاتی فعالیت داشتم و اینجا سعی میکنم در کنار مقاله ها بخشی از تجربیاتم رو باهاتون به اشتراک بگذارم.

تعداد دیدگاهها: 1

  1. Avatar
    همتی

    سلام من برای سایتم تبلیغات رباتی انجام دادم سایتم دان شد و خیلی ضرر کردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت