» آموزش سئو » زمان ماندگاری کاربر در سایت یا Dwell Time چیست؟
Dwell time یا زمان ماندگاری کاربر در سئو چیست؟
آموزش سئو - اصطلاحات سئو

زمان ماندگاری کاربر در سایت یا Dwell Time چیست؟

15 مرداد 1399 31155

یکی از فاکتورهای بسیار تاثیرگذار در سئو، زمان ماندن کاربر در یک صفحه سایت یا به اصطلاح Dwell Time می باشد. در واقع Dwell Time معیاری قابل سنجش برای گوگل است تا بتواند متوجه شود که آیا سایت شما برای کاربران مفید بوده است یا خیر؟

Dwell Time دقیقا چیست و چرا اهمیت زیادی دارد؟

زمان ماندگاری کاربر در یک صفحه از سایت یا Dwell Time ، مدت زمانی است که یک کاربر در سایت شما حضور دارد.

هر چه طول این مدت زمان بیشتر باشد، نشان دهنده این است که سایت شما برای کاربر مفید بوده و او توانسته پاسخ خود را در سایت شما پیدا کند.

 

Dwell Time چقدر در سئو تاثیرگذار است؟

همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، Dwell Time یکی از فاکتورهای بسیار مهم در سئو به خصوص در سال 2020 می باشد. در واقع بخش زیادی از ارزش یک سایت نزد گوگل، بستگی به آمار Dwell Time دارد!

سایتی که زمان ماندگاری کاربران در آن بالا باشد، و کاربران پس از خروج از آن سایت تا دقایق و حتی روزهای بعد، دیگر همان موضوع را جستجو نکنند، برای گوگل بسیار با ارزش است.

در واقع آن سایت محتوای جامع و مفید ارائه کرده و قطعا پاسخی مناسبی به سوال کاربر داده که افراد دیگر به جستجو نمی پردازند. از این رو، گوگل این سایت ها را خیلی زود به صفحات اول می آورد و به آنها رتبه بسیار خوبی می‌دهد.

 

درمورد Dwell Time به یک مثال نیاز دارید؟

بگذارید با یک مثال ساده و کاربردی، مبحث Dwell Time را به نحوی توضیح دهیم که تا سال ها از یادتان نرود!

فرض کنید کاربر کلمه آموزش لینک سازی را در گوگل جستجو می کند و به عنوان مثال تنها سایت اول را باز می کند. مقاله را می خواند و از سایت خارج می شود. حال اگر مقاله واقعا پاسخ سوال او را داده باشد، آن شخص دیگر نیازی به جستجوی مجدد ندارد.

اما، اگر محتوای آن مقاله ناقص بوده و یا به طور کامل نتوانسته پاسخ کاربر را بدهد، فرد مجبور است مجددا همان عبارت را در گوگل جستجو کند.

حال اگر فاصله مدت زمانی که کاربر خارج شده و دوباره به گوگل برگشته، کمتر از 20 ثانیه باشد، هم احتمال دارد که جریمه شوید و هم ممکن است با افت رتبه مواجه شوید!

شما باید سعی کنید همیشه این مدت زمان را بالای 20 ثانیه نگه دارید.

بنابراین به طور خلاصه باید بگویم:

 محتوای جامع و مفید تر = Dwell Time بیشتر

با این تفاسیر، میزان Dwell Time باید چقدر باشد؟

سئوکار ها می گویند که این زمان حداقل باید 20 ثانیه باشد و حداکثری برای آن تعیین نشده است.

مسلما هر چقدر که این زمان بیشتر شود، گوگل نیز با امتیازاتی که به شما می‌دهد، از خجالت تان در می آید.

پیشنهاد من این است که همواره، این مقدار را بالای 3 دقیقه نگه دارید. درست است که حداکثری برای آن تعیین نشده است، اما تجربه نشان داده هنگامی که این عدد از 3 دقیقه بیشتر می شود، تاثیر بسیار زیادی بر جایگاه شما می‌گذارد!

اگر نتوانستید در این امر موفق باشید، و حداقل میزان را رعایت کنید باید منتظر افت رتبه و حتی جریمه هایی از سوی گوگل باشید. گوگل قانون دارد!

 

چگونه Dwell Time یا زمان ماندگاری کاربران در سایت را افزایش دهیم؟

خیلی ساده است! کافیست اصول زیر را با دقت بخوانید و همه آنها را به کار گیرید!

 

1- همه چیز به محتوای شما بستگی دارد!

همه تکنیک هایی که در ادامه به شما خواهم گفت، تنها در یک صورت می‌توانند Dwell Time شما را افزایش دهند. آن هم زمانی است که شما یک محتوای جذاب، جامع و مفید داشته باشید!

اگر نمی توانید محتوای مفید تولید کنید، آن را به متخصصان تولید محتوا واگذار کنید. اما اگر کلا نمی خواهید این کار را انجام دهید، لطفا قید موفقیت در سئو را بزنید.

اگر محتوایی تولید می کنید که در کاربر احساس نیاز ایجاد می کند و خیلی زود پاسخ آن را هم می دهد، به شما تبریک می گویم!

شما باید تمامی موارد را پوشش دهید. بنشینید و ساعت ها فکر کنید که وقتی کاربر وارد سایت تان می شود، دقیقا دنبال چه چیزهایی است؟ همه آن موارد را در محتوایتان ذکر کنید!

 

2- سیستم چت آنلاین راه اندازی کنید

ممکن است محتوای شما در بخش هایی دارای ضعف باشد. ممکن است واقعا همه تلاش خود را کرده باشید، اما نتوانسته باشید با محتوایتان سوال مخاطب را به صورت کامل پاسخ دهید.

اصلا نگران نباشید! شما می توانید یک سیستم چت یا گفتگوی آنلاین در سایت خود راه اندازی کنید و از کاربران بخواهید که سوالات شان را از تیم شما بپرسند. این روش را حتما امتحان کنید، معجزه می کند!

 

3- آزمون های کوچک طراحی کنید

ممکن است در برخی موضوعات واقعا نتوانید یک محتوای جامع ارائه دهید. بنابراین باید به فکر جایگزینی برای آن باشید.

به عنوان مثال اگر مقاله ای در زمینه مدیریت و رهبری کسب و کار نوشتید، می توانید در پایان آن یک آزمون کوتاه بگیرید. مثلا آزمون توانایی رهبری!

سوالات جذاب طراحی کنید و از مخاطبان بخواهید که به آنها پاسخ دهند. به آنها بگویید با این آزمون می توانند توانایی های خود در زمینه مدیریت کسب و کار را بسنجند. حتما در پایان، پاسخ آزمون را به آنها نمایش دهید!

 

4- حواستان به سرعت سایت باشد!

سرعت سایت بسیار مهم است! شما وقت زیادی ندارید! اگر سرعت سایتتان بیشتر از 4 الی 5 ثانیه باشد، بسیاری از کاربران خود را از دست خواهید داد. اگر از وردپرس استفاده می کنید، حتما از پلاگین های سرعت مانند WP Rocket استفاده کنید. با استفاده از سایت gtmetrix.com نیز می توانید سرعت لحظه ای سایت خود را بسنجید!

البته این سایت به دلیل اینکه از سرورهای خودش سرعت سایت شما بررسی می کند، کمی خطا دارد!

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
Avatar

علیرضا پیر

کار اصلی من سئو و تبلیغات در گوگل است ولی به صورت تجربی در سایر کانالهای دیجیتال مارکتینگ هم فعال هستم. سالهای زیادی در شرکتهای دیجیتال مارکتینگ و آژانس های تبلیغاتی فعالیت داشتم و اینجا سعی میکنم در کنار مقاله ها بخشی از تجربیاتم رو باهاتون به اشتراک بگذارم.

تعداد دیدگاهها: 1

  1. Avatar
    شاداب

    میانگین حضور هر کار داخل سایتمون چقدر باشه بهتر هست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت