سئو کلاه سفید یا White hat SEO چیست؟
اگر شما هم تا حالا با گوگل سرشاخ شده اید و یکی از سایت هایتان را پنالتی کرده است یا با کاهش شدید رتبه کلمات کلیدی روبرو شده اید احتمالا از قوانین و مقررات گوگل سرپیچی کرده اید. این حالت برای تعداد زیادی از وبمستران و صاحبان کسب و کارها اتفاق افتاده است. راهی که هر چقدر که جذاب است به همان میزان هم خطرناک است. اما چکار کنیم که به چنین حالتی دچار نشویم؟ و اگر دچار شدیم چگونه خودمان را از مخمصه نجات بدهیم؟ جواب این سوال ها واضح است: سئوی کلاه سفید، همان روش و قوانینی که گوگل و سایر موتورهای جستجو برای سئو تعیین کرده اند. اگر شما هم می خواهید در دام سئوی کلاه سیاه نیفتید این مقاله را از دست ندهید.
منظور از سئوی کلاه سفید چیست؟
گوگل برای اینکه بتواند نتایج بهتر را به کاربران نشان دهد معیارها و سنجه های خاص خودش را دارد که بر این اساس سایت ها را رتبه بندی می کند. در واقع یک سری قوانین را تعیین کرده است برای اینکه راحت تر بتوانید محتواهایتان را به دست کاربرانتان برسانید. تمام آن چیزی که گوگل از شما می خواهد در این عبارت خلاصه می شود: محتوا را برای کاربر بهینه سازی کنید نه موتورهای جستجو. در نتیجه می توان گفت: که سئوی کلاه سفید چیزی نیست جز بهینه سازی وبسایت برای کاربران بر اساس دستورالعمل های گوگل.
سئوی کلاه سفید با سئوی کلاه خاکستری و کلاه سیاه چه تفاوت هایی دارد؟
سئوی کلاه سیاه به معنای استفاده از تکنیک ها و استراتژی هایی است که راهنما های آموزشی یا قوانین گوگل را نقص می کند و هدف آن دستیابی به نتایج زود بازده تر به کمک این تکنیک ها می باشد. این روش ها معمولا نتایج سریع و کم دوامی را به دنبال دارند.
سئوی کلاه خاکستری را می توان بخشی از سئو نامید که نه کلاه سیاه است و نه کلاه سفید و در رابطه با آن دستور خاصی وجود ندارد یا مخلوطی از سئوی کلاه سیاه و کلاه سفید است. مانند خرید رپورتاژ آگهی که بر اساس راهنما های گوگل خرید لینک محسوب می شود ولی در ایران بسیار رایج است و متاسفانه یا خوشبختانه هنوز هم جواب می دهد.
هر موقع بین بهینه سازی برای کاربر و بهینه سازی برای موتورهای جستجو گیر کردید شک نکنید و مطلب را برای کاربران بهینه سازی کنید چون این چیزی است که خود گوگل می گوید.
برای تعیین این که یک تکنیک جزو کدام یک از موارد بالا است سوالات زیر را از خودتان بپرسید:
- آیا این کار به کاربران کمک می کند؟
- با این کار چه کمکی به کاربران می کنم؟
- اگر موتورهای جستجو وجود نداشتند باز هم این کار را می کردم؟
- وجه تمایز وبسایت من با رقبا در چیست؟
اگر برای سوالات بالا جوابی پیدا نکردید، شما در حال تکنیک های کلاه سیاه هستید.
مزایای سئوی کلاه سفید
- هزینه آن به مراتب کمتر است؛
- خطر پنالتی شدن و جریمه توسط موتورهای جستجو وجود ندارد؛
- نتایج با دوام تری دارد؛
- به برند سازی شما کمک می کند؛
- ترافیک ارگانیک بیشتری برای شما به همراه دارد.
معایب سئوی کلاه سفید
تنها مشکل این نوع استراتژی سئو زمانبر بودن آن است البته برای کسانی که خیلی عجله دارند!!!
تکنیک هایی که برای همیشه کلاه سفید می مانند
ممکن است است آنچه که به عنوان سئوی کلاه سفید می شناختیم بعد از آپدیت هسته یا الگوریتم های گوگل به عنوان روش های اسپم شناسایی شود و گوگل ما را جریمه کند. اما برخی از تکنیک ها هیچ وقت به عنوان اسپم شناخته نمی شوند. در زیر به مهم ترینِ این تکنیک ها اشاره می کنیم:
1- تولید محتوا متناسب با نیازهای کاربران
همه ما نقل قول معروف بیل گیتس را شنیده ایم که می گوید: “محتوا پادشاه است”. در واقع بیل گیتس این جمله معروف را قبل از به وجود آمدن گوگل بیان کرده است و هنوز هم معتبر است و تا همیشه معتبر خواهد بود چرا که هدف ما تولید محتوایی است که نیازهای کاربران را پاسخ دهد. بنابراین تولید محتوا هیچ وقت باعث پنالتی شدن شما نمی شود. مگر اینکه اصول تولید محتوا را رعایت نکرده باشید.
2- لینک سازی داخلی
لینک سازی داخلی روشی است که گوگل به کمک آن می تواند ارتباط معنایی بین صفحات سایت شما را بفهمد بنابراین منطقی به نظر می رسد که لینک سازی داخلی هیچ وقت از معیارهای گوگل برای رتبه بندی نتایج حذف نشود. البته به اصول لینک سازی داخلی توجه کنید چرا که لینک سازی اشتباه می تواند کاربران و موتورهای جستجو را سردرگم کند و در مواردی حتی بسیار خطرناک باشد!
3- بهینه سازی برای موبایل
در حال حاضر استفاده از دستگاه های تلفن همراه به حدی فراگیر شده است که اکثر جستجوها از طریق موبایل انجام می شود. بنابراین خیلی سخت است که اهمیت بهینه سازی برای موبایل از بین برود. اگر وبسایت شما mobile friendly نیست شما از تکنیک های کلاه سیاه استفاده نکرده اید اما یکی از مهم ترین معیارهای رتبه بندی را نادیده گرفته اید.
4- بهینه سازی سرعت
بهینه سازی سرعت وبسایت همیشه اتفاق خوبی است چرا که اکثر افراد بیشتر از 3 تا 5 ثانیه برای لود یک صفحه منتظر نمی مانند. پس می توان گفت که بهینه سازی سرعت یکی از تکنیک های سئوی کلاه سفید است که برای همیشه سفید باقی خواهد ماند. همچنین در نظر داشته باشید که امکان تقلب در بهینه سازی سرعت بسیار کم است.
5- بهبود تجربه و رابط کاربری
تجربه کاربری ( UX ) و رابط کاربری ( UI ) ابزارهای ارتباطی وبسایت شما با کاربرانتان هستند. یک وبسایت هر چقدر هم که محتوای خوبی داشته باشد اگر کاربران حس خوبی نسبت به آن نداشته باشند موفقیت چشمگیری کسب نخواهد کرد مگر اینکه رقیب قوی نداشته باشد. بنابراین بهبود تجربه و رابط کاربری را هم می توان جزو تکنیک هایی دانست که برای همیشه کلاه سفید باقی می مانند.
در این مقاله سعی کردم تعریف جامع و مفیدی از سئوی کلاه سفید را در اختیار شما دوستان گرامی قرار دهم. البته این نکته را هم در نظر بگیرید مرز مشخص و واضحی بین سئوی کلاه سفید و کلاه سیاه وجود ندارد و در بسیاری از موارد تشخیص آن بسیار سخت است. البته یکی از راه های تشخیص سئوی کلاه سیاه را می توان الگوریتم های گوگل دانست چرا که بیشتر این الگوریتم ها برای مقابله با یک تکنیک کلاه سیاه ارائه شده اند. اگر شما دوستان گرامی هم نظری در مورد این موضوع دارید خوشحال خواهم شد که آن را در بخش نظرات با من و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
به نظرم همیشه کسانی موفق هستن که با علم روز در حیطه تخصصشون فعالیت میکنن
حتما همینطوره. ممنون از نظرتون
لینک سازی های داخلی مهمترن یا لینک سازی های خارجی؟