» آموزش سئو » لینک دهی Relative یا نسبی چیست؟
photo 1425326452142 67c31f601d2f لینک دهی Relative یا نسبی چیست؟
آموزش سئو - اصطلاحات سئو

لینک دهی Relative یا نسبی چیست؟

22 آذر 1399 60264

لینک سازی داخلی یکی از مهم ترین معیارهای گوگل برای رتبه بندی سایت ها می باشد. در واقع در لینک سازی داخلی ارتباط بین بخش های مختلف ایجاد می شود و می توان آن را همانند خیابان های داخلی یک شهر تصور کرد که محله ها و نواحی مختلف را به همدیگر متصل می کنند. استفاده از لینک دهی Relative یکی از روش های لینک دهی داخلی است که در مورد آن پرسش ها و بحث های زیادی وجود دارد. در این نوشته سعی می کنیم یکبار برای همیشه این موضوع را خاتمه دهیم که لینک دهی Relative چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ و در چه مواردی می توان از آن استفاده کرد؟ پس تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.

 

لینک دهی  Relative به چه معنی است؟

اجازه بدهید کار را با یک مثال شروع کنیم. فرض کنید از دوستتان که در یک محله زندگی می کنید، آدرس عکاسی را می پرسید. دوستتان در جواب می گوید: خیابان x، کوچه y، پلاک 10. در این مثال نیازی نیست، اسم کشور، استان، و شهر آورده شود. هدف شما از این سوال پیدا کردن عکاسی در شهر خودتان است و دوست شما این موضوع را بدون این که نیاز به گفتن باشد، درک می کند. پس آدرسی که به شما می دهد در شهر خودتان است.

لینک دهی Relative هم دقیقا به همین شیوه است. وقتی می خواهید به یک صفحه داخلی از سایت خودتان لینک بدهید، نیازی نیست حتما آدرس کامل آن را وارد کنید. بلکه کافی است اسم دسته بندی و صفحه نهایی را وارد کنید. برای مثال اگر بخواهیم به صفحه کفش که در دسته بندی x قرار دارد لینک داخلی بدهیم، می توانیم از شیوه زیر استفاده کنیم:

<a href=”/category/shoe”>کفش</a>

این همان آدرس دهی Relative یا نسبی است.

 

در چه مواردی می توان از لینک دهی  Relative استفاده کرد؟

تمامی لینک های داخلی را به صورت Relative یا نسبی می توان ایجاد کرد و از این نظر مشکلی وجود ندارد. اما این روش لینک سازی چند مزیت دارد که در ادامه با هم بررسی خواهیم کرد:

1-     کد نویسی را آسان تر و سریع تر می کند

اگر کار شما برنامه نویسی است و مجبورید صفحات زیادی را ایجاد کنید، این روش کار شما را راحت تر و سریع تر می کند. چرا که دیگر نیازی نیست که آدرس صفحات را به طور کامل وارد کنید. برنامه نویس ها اهمیت چند خط کد کمتر را به خوبی درک می کنند. البته قبل از استفاده از این روش با متخصص سئو وبسایت مورد نظر مشورت کنید تا از مشکلات بعدی جلوگیری کرده باشید.

2-     سرعت لود بیشتر

با لینک سازی به روش Relative، نیازی نیست موتورهای جستجو دوباره کل دامنه را لود کنند، بلکه فقط دامنه وبسایت شما را جستجو و لود می کنند. این کار باعث می شود که سرعت لود صفحه شما بیشتر باشد. اما این اختلاف سرعت زیاد نیست و در بیشتر مواقع برای کاربر قابل تشخیص نیست.

3-     امکان تغییر دامنه را راحت تر می کند

تغییر دامنه اتفاق عجیب و نادری نیست و هر کسی بنا به دلایل مختلف از جمله: تحریم، فیلتر شدن یا دلایل تجاری ممکن است بخواهد دامنه وبسایت خود را عوض کند. در چنین حالتی نیازی نیست تمام دامنه های داخلی را عوض کنید. اما در لینک دهی absolute باید تک تک دامنه ها را عوض کنید.

 

استفاده از لینک دهی نسبی چه معایبی دارد؟

معایب لینک دهی Relative از مزایای آن به مراتب بیشتر است و ممکن است مشکلات زیر را برای شما به همراه داشته باشد:

1-     دزدیدن محتوای شما برای بقیه راحت تر خواهد بود

اگر از این نوع لینک دهی استفاده کنید، دیگران می توانند به راحتی و بدون هیچ زحمتی محتوای شما را کپی کنند. البته می توانند پا را فراتر بگذارند و تمام وبسایت شما را کپی کرده و روی یک دامنه دیگر بارگذاری کنند.

2-     ممکن است باعث ایجاد  duplicate content یا ارور 404 شود

اگر نسخه های مختلف دامنه خود را به صورت درست و کامل ریدایرکت 301 نکرده باشید، ممکن است موتورهای جستجو در تشخیص نسخه صحیح دچار اشکال شوند و باعث ایجاد duplicate content یا ارور 404 شوند.

3-     هدر دادن بودجه خزنده یکی از معایب لینک دهی Relative می باشد

همان موردی که باعث ایجاد duplicate content یا ارور 404 می شود، بودجه خزنده سایت شما را هدر می دهد. این کار موجب می شود صفحات شما دیرتر index شود یا حتی ایندکس نشود. در نتیجه احتمال کسب رتبه شما کمتر می شود.

 

نحوه عوض کردن لینک های نسبی

با توجه به نکاتی که بیان شد و همچنین نظر گوگل که لینک دهی absolute را توصیه می کند، استفاده از لینک دهی Relative بهینه نیست و بهتر است در صورت امکان آن ها را تغییر دهید. برای تغییر لینک های نسبی به لینک های مطلق طبق برنامه زیر پیش بروید:

1-     نسخه های مختلف وبسایت را ریدایرکت 301 کنید

ابتدا یکی از نسخه های زیر را به عنوان دامنه اصلی در نظر بگیرید.

http://test.ir

https://test.ir

http://www.test.ir

https://www.test.ir

سپس بقیه دامنه ها را روی آن ریدایرکت کنید. توصیه ما این است که برای این کار نسخه  https://test.ir را نسخه اصلی قرار دهید.

2-     لینک های داخلی را اصلاح کنید

تغییر تک تک دامنه ها کاری سخت و زمان بر است، اما اگر یکبار آن را انجام دهید دیگر نیاز به اصلاح نخواهید داشت. هر چه زودتر لینک های Relative را به absolute تغییر دهید، در آینده کمتر دچار مشکل خواهید شد. اما اگر این کار ممکن نیست از روش زیر استفاده کنید

3-     از تگ کنونیکال استفاده کنید

اگر به هر دلیلی امکان اصلاح لینک ها وجود ندارد، هر صفحه خود را روی خودش canonical کنید تا احتمال ایجاد محتواهای کپی و تکراری به کمترین حد ممکن برسد.

موضوع ما در این نوشته بررسی لینک دهی نسبی یا Relative بود و به این نتیجه رسیدیم که غیر از موارد خیلی خاص یا مواردی که مجبور هستید از این نوع لینک دهی استفاده نکنید. به جای آن استفاده از لینک های absolute بهتر است که توسط گوگل هم توصیه شده است. قطعا شما هم نظرات و تجربیات ارزشمندی در این زمینه دارید که می تواند برای ما و سایر کاربران مفید باشد. خوشحال می شویم این تجربیات را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
Avatar

مسعود اکرامی

متخصص بازاریابی محتوایی و عاشق نوشتن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت