لینک Sponsored و UGC و Nofollowچیست؟
با رشد اینترنت و هوشمندتر شدن موتورهای جستجو، به مرور اهمیت لینک سازی افزایش یافت. این اهمیت اگر چه به موتورهای جستجو کمک می کرد که روابط بین سایت ها را درک کند، اما مثل همیشه برخی از وبمسترها از آن سوء استفاده کردند و به کمک آن تکنیک های سئو کلاه سیاه را گسترش دادند. در این شرایط، گوگل برای مقابله با لینک سازی های اسپم، ویژگی nofollow را معرفی کرد. سپس ویژگی های ugc و sponsored را معرفی کرد تا بتواند روابط بین سایت ها را بهتر درک کند. اگر شما هم تفاوت بین لینک های sponsored و UGC و nofollow را نمی دانید، تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید تا هر کدام از آن ها و روابط بین آن ها را بررسی کنیم.
لینک Nofollow(نوفالو) چیست؟
نوفالو یک ویژگی مهم لینک ها می باشد و به موتورهای جستجو این سیگنال را می فرستد که اعتباری را بین دو سایت رد و بدل نکند. یعنی اگرچه به سایت دیگری لینک داده ایم اما دلیل این لینک دادن، چیزی غیر از ارجاع دادن یا تائید کردن آن است. در نتیجه گوگل از سایت مبدا هیچ اعتباری را به سایت مقصد اضافه نخواهد کرد. ( اما این به این معنی نیست که سایت مقصد کراول نخواهد شد! )
لینک UGC
UGC مخفف عبارت user generated content است که به معنی محتوای تولید شده توسط کاربر می باشد. برای مثال اگر یک نفر دربخش کامنت های سایت شما به سایت خودش لینک بدهد، از این نوع استفاده می کنیم. در واقع با این کار به گوگل می فهمانیم که این لینک را ما درست نکرده ایم و مسئولیت آن برعهده کاربران است. در نتیجه احتمال جریمه وبسایت ما توسط گوگل بسیار کاهش می یابد.
لینک sponsored (اسپانسری)
از لینک های sponsored برای لینک های خریداری شده استفاده می کنیم. برای مثال شما یک بنر در یک سایت قرار می دهید، در این حالت با استفاده از لینک sponsored به گوگل می فهمانیم که این لینک را خریداری کرده ایم. از این ویژگی ها برای لینک های تبلیغاتی و لینک های مورد استفاده برای افیلیت مارکتینگ می توانید استفاده کنید. قبلا از ویژگی نوفالو برای این لینک ها استفاده می شد، و هنوز هم معتبر است اما توصیه می شود از این به بعد از ویژگی sponsored استفاده کنید.
آیا می توانیم چند ویژگی را با همدیگر استفاده کنیم؟
نکته مهم این است که nofollow و ugc و sponsored همگی جزو صفات لینک به حساب می آیند و به تنهایی معنای خاصی ندارند. همانند صفات یک اسم؛ برای لینک ها هم می توانیم از چند ویژگی به صورت همزمان استفاده کنیم. برای مثال یک تیشرت ممکن است سایز لارج داشته باشد، رنگ آن قرمز باشد و جنس آن نخی باشد. این تیشرت را می توانیم به صورت زیر معرفی کنیم: تیشرت نخیِ قرمزِ لارج. یک لینک هم ممکن است به صورت زیر باشد و چند ویژگی را با هم داشته باشد:
<a href=”https://dmramp.com” rel=”ugc nofollow”> DMRAMP </a>
لینک های sponsored و ugc و nofollow چه تاثیری بر سئو وبسایت دارند؟
لینکی که دارای این ویژگی ها باشد هیچ اعتباری را به سایت مقصد منتقل نمی کنند. اما به موتورهای جستجو کمک می کنند که به خاطر لینک دهی اشتباه، سایت ها را جریمه نکنند. بنابراین برای جلوگیری از جریمه هم که شده است؛ متناسب با نوع لینکی که ایجاد می کنید از یکی از این ویژگی ها استفاده کنید.
لینک های sponsored و ugc و nofollow بر ایندکس صفحات چه تاثیری دارند؟
ویژگی های گفته شده مانع ایندکس شدن صفحات وبسایت شما نخواهند شد. برای جلوگیری از ایندکس شدن یک صفحه بهتر است از فایل robots.txt یا تگ noindex در هدر صفحه استفاده کنید. در واقع ممکن است صفحه ای که با استفاده از یکی از ویژگی های sponsored، ugc و nofollow به آن لینک داده اید از جایی دیگر هم لینکی دریافت کند که هیچ کدام از این ویژگی ها را نداشته باشد. در نتیجه این ویژگی ها نمی توانند مانع از ایندکس یک صفحه بشوند.
لینک های قدیمی را چکار کنیم؟
قبل از معرفی ویژگی های ugc و sponsored برای بسیاری از لینک ها فقط از ویژگی nofollow استفاده می کردیم. برخی از وبسایت ها دارای هزاران و شاید میلیون ها لینک هستند که بسیاری از آن ها nofollow هستند. برخی از این لینک ها یا تبلیغاتی هستند یا کاربران آن ها را ایجاد کرده اند. دسترسی به همه این اینک ها ممکن نیست و تغییر آن ها هم در برخی از موارد غیرممکن است. در نتیجه بنابر اعلام گوگل، نیازی به تغییر لینک های قدیمی نیست. اما باید لینک های جدید از دستورالعمل جدید پیروی کنند.
سایر موتورهای جستجو چه می گویند؟
یکی از شبهات ایجاد شده این است که آیا سایر موتورهای جستجو هم از این دستورالعمل پیروی می کنند یا خیر؟ حقیقت این است که به جز گوگل هنوز هیچ موتور جستجوی دیگری استفاده از ویژگی های sponsored و ugc را توصیه نکرده است. در نتیجه اگر کسب رتبه در سایر موتورهای جستجو مانند، بینگ یا ask برای شما اهمیت دارد، توصیه می کنیم از ویژگی نوفالو در کنار یکی از ویژگی های ugc یا sponsored استفاده کنید. با این کار هم گوگل از شما راضی است هم سایر موتورهای جستجو.
لینک سازی داخلی
آنچه که تا کنون گفته شد مربوط به لینک سازی خارجی بود. اما در لینک سازی داخلی ویژگی sponsored به طور کلی معنایی ندارد و از آن استفاده نمی کنیم. از ویژگی نوفالو هم برای برخی از صفحات مانند صفحه ثبت نام یا سبد خرید استفاده می کنیم. برای ugc کمی داستان متفاوت تر است. اگر خودتان در کامنت ها لینک سازی می کنید، می توانید از ویژگی ugc چشم پوشی کنید. اما اگر کاربران این کار را می کنند، ویژگی ugc را به کار ببرید. اما اگر لینکی که آن ها ایجاد می کنند مفید است و لینک باکیفیتی است می توانید ویژگی ugc را نادیده بگیرید.
در این نوشته تفاوت های لینک Sponsored و UGC وNofollow را با همدیگر بررسی کردیم. خوشحال خواهیم شد اگر شما هم تجربیات خودتان را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.