چرا باید به سایر وبسایتها لینک بدهم؟
بسیاری از ما با باورهایی بزرگ شدهایم که بعدها کمارزش تلقی شدند.
هماکنون میدانیم که صرفاً ایستادن در هوای سرد موجب سرماخوردگی نمیشود. اگر آدامس ببلعیم، دیگر هفت سال طول نمیکشد که در معدهمان هضم شود. همچنین دیگر نیازی نیست یک ساعت پس از مصرف غذا منتظر مانده و سپس داخل استخر برویم.
دنیای بازاریابی دیجیتال نیز خرافات مختص خودش را دارد. یکی از آنها این است:
نباید به سایر وبسایتها لینک بدهید!!!!
از یک سو میتوان این نگرانی را درک کرد. شما زحمت زیادی را برای سایتتان کشیدهاید، بنابراین چرا به دیگران فرصت پرواز بدهید؟
اما آیا دلایل معقول و منطقی برای لینکدهی به سایر وبسایتها وجود دارند؟
بله. به رتبهبندی صفحهی شما در موتورهای جستجو کمک میکند
سال گذشته مطالعهای توسط شرکت بازاریابی انگلیسی به نام Reboot منتشر گردید که در آن به رابطهی مستقیم میان لینکهای خروجی در یک صفحهی وب و رتبهبندی آن در موتورهای جستجو اشاره شد.
این کمپانی 10 سایت جدید ساخت و کلمات کلیدی مشابهی را برای آنها هدفگذاری کرد. سایتها حاوی محتوای مشابه (نه یکسان) بودند، اما نیمی از آنها به منابع پرقدرت نظیر این موارد لینک دادند: دانشگاههای آکسفورد و کمبریج و انستیتوی تحقیقاتی ژنوم.
پس از یک دورهی پنجماهه، این مطالعه نتیجه گرفت که الگوریتمهای موتور جستجو، لینکهای خروجی را بهحساب میآورند. 5 صفحهای که این لینکها را در خود گنجانده بودند توانستند رتبهی بالاتری نسبت به صفحات بدون لینک خارجی پیدا کنند.
زمانی که به بیرون لینک میدهید، سایرین هم به شما لینک میدهند
وقتیکه به سایر وبسایتها لینک میدهید، به آنها اعلام میکنید که نمیخواهید منزوی باشید، بلکه خود را عضوی از یک جامعهی بزرگ قلمداد میکنید. برخی افراد چنین نگرشی را ارزشمند میدانند. زمانی که به شیوهای متفکرانه و یکنواخت به بیرون لینک بدهید، احتمال دریافت بکلینک از سایر سایتها بیشتر خواهد شد.
اگر آنها بلافاصله با شما تبادل لینک نکردند، نترسید. حداقل توجه آنها را جلب کردهاید و بدین ترتیب شانس بیشتری برای برقراری ارتباط در ادامهی مسیر خواهید داشت.
شانس مربوط به اشتراکگذاری در فضای مجازی افزایش پیدا میکند
وقتی یک منبع آنلاین دیگر میبیند که شما به آن لینک دادهاید، محتوای ساختهشده توسط شما را بر فیدهای شبکههای اجتماعی خود به اشتراک میگذارد.
اگر فکر کنید، متوجه میشوید که چنین شبکهی ارتباطی را بارها مشاهده کردهاید: «فلان کمپانی این هفته در بلاگش نام ما را آورده». این امر میتواند منجر به رتبهی بهتر در موتورهای جستجو شود.
قبل از اینکه در مورد لینک به منابع بیرون تصمیم بگیرید، چند سوال از خود بپرسید:
- این لینک به وبسایت یا صنعتتان مرتبط است؟ اگر اینگونه نیست، گوگل آن را طبیعی قلمداد نمیکند و امکان دارد دچار جریمه شوید.
- آن منابع چه میزان قدرت دارند؟ اگر به سایتی لینک میدهید که در صفحهی یازدهم نتایج گوگل قرار دارد، احتمالاً نمیتوان آن را بهترین گزینهی موجود در نظر گرفت.
- لینک در کجا باز خواهد شد؟ مطمئن شوید که لینک جدید در یک صفحهی وب جدید باز شود تا مخاطبتان مجبور نشود برای رفتن به آن لینک، سایتتان را ترک کند.