» آموزش سئو » 11 دروغ سئو که نباید دیگر به آن‌ها باور داشته باشید!
lie seo 11 دروغ سئو که نباید دیگر به آن‌ها باور داشته باشید!
آموزش سئو

11 دروغ سئو که نباید دیگر به آن‌ها باور داشته باشید!

11 تیر 1396 21123

کارآفرینان وب در مورد سئو بسیار بحث کرده و جستجوها و مطالعات زیادی در مورد آن انجام می‌دهند. با توجه به میزان اهمیت سئو برای کسب‌وکارتان، باید هم مباحثات زیادی روی آن انجام بگیرد.

اما موردی که معماگونه است، میزان داستان‌های جعلی و سوءتفاهم‌هایی است که در مورد سئو جریان دارند. منظورم این است که همه‌ی ما می‌خواهیم سئو به‌درستی انجام بگیرد، پس با توجه به وضعیت جوامع امروز و میزان شایعه‌پراکنی، چرا این داستان‌های جعلی باید به حیات خود ادامه بدهند؟

تعدادی از آن‌ها خارق‌العاده بوده و تعدادی دیگر نیز می‌توانند به شما آسیب بزنند. آن‌ها می‌توانند جلوی ارتقای ترافیک و رتبه‌بندی سایت را گرفته و بهترین تلاش‌های بازاریابی محتوای شما را با مانع مواجه کنند.

شخصاً از این‌که هفته‌ها در مورد یک جنبه از سئو زمان بگذارم و یک ماه بعدش بفهمم که این مورد اصلاً توسط گوگل مهم نیست، متنفرم (مطمئنم که شما هم همین‌گونه هستید!).

بنابراین تصمیم گرفتم مطلبی در مورد شایعات رایج سئو که با آن‌ها برخورد کرده‌ام بنویسم و در مورد دلیل عدم اعتقاد به آن‌ها توضیح بدهم.

1- سئو نوعی کلاه‌برداری است

شایعه: مشاورین سئو با زبان چرب‌ونرمشان قیمت‌های نجومی را برای ارائه‌ی خدماتشان دریافت می‌کنند، آن‌هم بدون این‌که کار خاصی انجام دهند و حتی امکان دارد سایت شما را با جریمه مواجه نمایند.

واقعیت: سئو یک کلاه‌برداری نیست. بهبود جستجوی ارگانیک سایت Moz.com را پس از تلاش‌های سئو در طول سه سال مشاهده نمایید.

متاسفانه این شایعه از زمانی به وجود آمد که تعدادی کمپانی خلاف‌کار در زمینه‌ی سئو به وجود آمده و با استفاده از لینک‌های شما سایت‌های اسپم سودرسان ایجاد کردند؛ این امر افزایشی سریع در رتبه‌بندی را به همراه داشت، اما با همان سرعت افت مشاهده می‎شد، زیرا سایت‌هایی که به شما لینک شده بودند توسط گوگل به‌عنوان اسپمر شناخته می‌شدند.

اما صرفاً به خاطر این‌که کمپانی‌های سئوی کلاه‌بردار وجود دارند و با وعده‌ی رتبه‌های بالای گوگل شما را بدون حاصل خوبی رها می‌کنند، دلیل نمی‌شود که سئو را یک مورد «غیرواقعی» یا «غیرقانونی» قلمداد کنیم.

کمپانی‌های شریف هستند که تلاش‌های قاطعی به‌منظور افزایش ترافیک وب‌سایت برای مشتریان و بهبود تجربه‌‎ی کاربری انجام می‌دهند. سئو یک تلاش مداوم برای شکست رقبا و دستیابی به رتبه‌ی بالا در صفحات نتایج جستجو می‌باشد.

این شایعات ریشه در باورهای غلط دارند؛ باورهایی که سئو را شامل بردهای سریع و آسان با کمترین تلاش ممکن قلمداد می‌کنند.

این‌گونه نیست. سئو یک تلاش مداوم است، اما ارزشش را دارد. صرفاً اشتباهات احمقانه‌ی سئو را انجام ندهید و کاری کنید که کیفیتتان در سطح بالا بماند.

2- واکنش سریع به به‌روزرسانی‌های الگوریتم جستجو، شما را موفق‌تر می‌کند

 

شایعه: هر بار که گوگل الگوریتم رتبه‌بندی جستجوی ارگانیکش را به‌روز می‌کند، باید در زودترین زمان ممکن تغییراتی را در سایتتان اعمال کنید تا عقب نمانید!

واقعیت: هر موتور جستجو در حال کار مداوم است تا الگوریتم‌های جستجویش را بهبود دهد – گوگل هرسال تقریباً 500 بار الگوریتم جستجویش را تغییر می‌دهد. تنها به‌روزرسانی‌هایی که باید نگرانشان باشید، به‌روزرسانی‌های بزرگی هستند که در الگوریتم‌ها اتفاق می‌افتند.

وقتی‌که این به‌روزرسانی‌ها به وقوع می‌پیوندند، هوشمندانه‌تر است که منتظر بمانید و ببینید که آیا سایتتان تحت تاثیرشان قرار می‌گیرد یا خیر. غالباً اگر عملکرد سئوی شما درست باشد، سایتتان تحت تاثیر منفی قرار نخواهد گرفت و حتی امکان دارد وضعتان بهتر هم شود!

اصلاً چیزی تحت عنوان الگوریتم جستجوی ایده آل نداریم، بنابراین به‌روزرسانی‌ها همواره وجود خواهند داشت. برای واکنش نشان دادن اندکی صبر کنید، منابع معتبر در مورد این به‌روزرسانی‌ها را مطالعه کنید و به خودتان چند روز یا حتی چند هفته فرصت بدهید و سپس تنظیمات لازم را انجام دهید.

اگر به‌روزرسانی برای موتور جستجو مهم باشد، به‌زودی از خودِ کمپانی خبرهایی را در مورد بهترین روش‌های انطباق خواهید شنید.

مهم‌ترین چیزی که باید به خاطر داشته باشید این است که هرکس بلافاصله پس از به‌روزرسانی با عجله به اعمال تغییرات در سایتش می‌پردازد، برنده نیست.

از مکانی که در آن حضور دارید و زمانی که به‌روزرسانی انجام گرفته یادداشت بردارید و پس از گذشت چند هفته، تفاوت معیارهایتان را مورد قضاوت قرار دهید.

3- اگر برای گوگل بهینه‌سازی کنید، تمامی موتورهای جستجوی دیگر را پوشش خواهید داد

شایعه: درصورتی‌که برای گوگل بهینه‌سازی انجام داده‌اید، لزومی ندارد نگران بهینه‌سازی محتوایتان برای سایت‌های دیگر باشید.

واقعیت: جستجوی گوگل شاید بیش از 60 درصد از بازار جستجو را در اختیار داشته باشد، اما سهم بینگ نیز مدام در حال افزایش است. بینگ نمونه‌ی خوبی از یک وب‌سایت است که اندکی متفاوت با گوگل عمل می‌کند و نیاز به توجه دارد.

بینگ به‌اندازه‌ی گوگل به بک‌لینک‌ها اهمیت نمی‌دهد: در عوض، در آن رتبه‌ها بر اساس میزان درگیر شدن کاربر، سیگنال‌های اجتماعی، نرخ کلیک، قدرت صفحه و دامنه‌ی کلیدواژه‌ها تفسیر می‌شوند. گوگل از معیارهایی همچون میزان اشتراک در فیس‌بوک یا فالوئرهای توییتر به‌صورت مستقیم در رتبه‌بندی جستجو بهره نمی‌گیرد. بنابراین می‌توانید به‌وضوح ببینید که اگر صرفاً برای گوگل بهینه‌سازی انجام دهید، نمی‌توانید بینگ را پوشش دهید.

اگر قرار گرفتن 100 درصدی در معرض ترافیک وب را هدف‌گذاری کرده‌اید، باید حداقل برای 3 موتور جستجوی برتر بهینه‌سازی نمایید.

4- HTTPS فقط برای سایت‌های فروشگاهی مهم است

 

شایعه: صرفاً اگر در کار تجارت الکترونیک هستید، باید به سراغ HTTPS بروید و در غیر این صورت پروتکل اصلی HTTP برایتان عملکرد لازمه را به ارمغان می‌آورد.

واقعیت: غلط است! در ابتدای سال 2017 و بر اساس آمار موزیلا (کمپانی سازنده‌ی مرورگر فایرفاکس) میانگین حجم ترافیک اینترنت کدگذاری‌شده بالاخره از میانگین حجم ترافیک بدون کدگذاری پیشی گرفت.

این امر بدین معناست که هنگام بازدید یک سایت، احتمال این‌که یک قفل سبز کوچک را در سمت راست و کنار نوار آدرس مشاهده کنید، بیشتر شده است. این قفل بدین معناست که شما از HTTP ساده و قدیمی استفاده نکرده و از طریق پروتکل امن یا همان HTTPS وارد شده‎اید.

گوگل به شکلی واضح و شفاف اعلام کرده که وب‌سایت‌های دارای پیشوند HTTPS را نسبت به سایرین ترجیح می‌دهد.زیرا کدگذاری داخل HTTPS عوایدی همچون محرمانگی، یکپارچگی و یکسان بودن را در پی دارد.

درنهایت، استفاده از HTTPS بهتر از این است که وب را بدون کدگذاری رها کنیم و این امر برای سایت‌های بزرگی نظیر فیس‌بوک، گوگل، ویکی‌پدیا و نیویورک تایمز ضروری است که به سمت HTTPS حرکت کنند.

وقتی‌که صحبت از مقایسه‌ی داده‌های کدگذاری‌شده و بدون کد شد، به این نکات اشاره کردیم و سازمان‌هایی نظیر Let’s Encrypt به میلیون‌ها کمپانی دیگر کمک می‌کنند که HTTPS را به‌صورت رایگان به سایتشان اضافه نمایند.

5- تگ‌های H1 رتبه‌بندی جستجو را افزایش می‌دهند

شایعه: وقتی‌که صحبت از یک رویه‌ی خوب برای سئو می‌شود، استفاده از تگ‌های H1 یک لازمه هستند.

واقعیت: این امر از منظر فنی کاملاً درست نیست. درحالی‌که تگ‌های H1 باعث می‌شوند محتوای شما به شکلی سازماندهی‌شده در اختیار مخاطب قرار گیرد و توسعه‌دهندگان وب نیز به شکل راحت‌تری وب‌سایتتان را طراحی خواهند کرد، اما آن‌‌ها به‌صورت مستقیم به سئو یاری نخواهند رساند.

مهندس نرم‌افزار پیشین گوگل، Matt Cutts، می‌گوید که استفاده از H1 یا H2 اهمیتی ندارد. آنچه مهم است، استفاده از اطلاعات مفید و مرتبط در صفحات سایتتان است که بتوانند نیازهای کاربرانتان را برآورده نمایند.

چند سال پیش، تگ‌های H1 به‌عنوان یکی از حیاتی‌ترین عوامل سئو مورد استفاده قرار می‌گرفتند؛ اما امروز آن‌ها صرفاً یک رویه‌ی اساسی بوده و دیگر منبعی برای ایجاد تمایز در سئو محسوب نمی‌شوند.

6- لینک‌سازی یک کلاه سیاه است و جریمه‌های گوگل را به سمتتان جلب می‌کند

 

شایعه: گوگل از لینک‌سازی کلاه‌ سیاه متنفر است!

واقعیت: این مورد واقعاً جالب است. گوگل به‌واسطه‌ی بک‌لینک‌ها به سایتتان پاداش می‌دهد – تنها شرطش این است که بک‌لینک‌ها باید از منابع معتبر و مرتبط باشند.

اگر لینک‌های وب‌سایتتان را بر روی مزارع مقالات، وب‌سایت‌های نامرتبط، وب‌سایت‌های اسپم یا وب‌سایت‌هایی که بدافزار یا سایر موارد مشکوک دارند قرار دهید، باید انتظار جریمه شدن به خاطر بک‌لینک را داشته باشید.

اما در این نمونه‌ها شما به سراغ اسپم رفته‌اید و ایراد از بک‌لینک نیست.

وقتی‌که لینک‌های باکیفیت می‌سازید، نباید نگران این شایعه‌ی سئویی باشید. بسیاری از افراد بر روی بلاگ‌ها نظراتی را در مورد تکنیک سئوی کلاه‌ سیاه می‌گذارند، اما تنها در زمانی مشکل پیش می‌آید که این نظرات بدون هیچ‌گونه ارزش افزوده به وب‌سایت شما لینک شوند.

نکته‌ی کلیدی در هنگام گذاشتن نظر بر روی بلاگ یا لینک دادن به وب‌سایت در یک مقاله این است که آیا با این حرکت ارزشی به سایتتان اضافه می‌کنید؛ اگر جوابتان آری است، پس جای نگرانی نیست.

7- محتوا پادشاه است

شایعه: تنها کاری که باید انجام دهید ایجادی محتوای باکیفیت و مفید است و پس‌ازآن بدون کمک سئو هم می‌توانید رتبه‌‎ی خوبی را در نتایج جستجو داشته باشید.

واقعیت: ببینید، هدف من این نیست که الگوی «محتوا پادشاه است» را به‌واسطه‌ی ناراحت شدن بسیاری از بازاریاب‌های دیجیتال، به‌طورکلی نادیده بگیرم. اما درحالی‌که انتشار محتوای بهنگام، مرتبط و با تحقیقات کافی خیلی خوب است، اما قرار نیست به‌تنهایی شما را به بالای گوگل ببرد.

محتوا به‌عنوان یکی از عوامل هدایت‎کننده است که در گروهی قرار دارد که منتظر یک تصمیم جمعی است. سایر عوامل نیز به همین اندازه مهم هستند: برخی از آن‎‌ها شامل بک‌‎لینک‌های باکیفیت، تجربه‌ی کاربری و طراحی تعاملی می‌شوند.

اگر کل وب‌سایتتان بهینه نیست، خزنده‌ها شاید نتوانند محتوایتان را به‌درستی بیابند و همین امر به معنای عدم نمایش شما در صفحه‌ی نتایج است.

بر روی محتوا تمرکز کنید، اما در مورد آن کوته‌نظری نکنید، زیرا باید به تجربه‌ی کاربری نیز توجه کافی داشته باشید.

8- موقعیت هاستینگ نیز مهم است

 

شایعه: اگر وب‌سایت شما در کشور هدفتان واقع نشده باشد، باید دور موفقیت را خط بکشید.

واقعیت: درحالی‌که بهتر است هاست وب‌سایتتان در کمپانی هدف قرار گرفته باشد، اما این امر ضروری نیست. گوگل به‌اندازه‌ی کافی هوشمند است که نسخه‌ی صحیحی از وب‌سایت شما را برای مخاطب صحیح و در کشور صحیح نشان دهد. این مطالعه نشان می‌دهد که گوگل اطلاعات باکیفیت را نسبت به محتوای محلی در اولویت قرار می‌دهد.

این امر بدین معناست که لینک‌های «au» به استرالیایی‌ها و «nz» به نیوزیلندی‌ها نشان داده می‌شوند.

اگر تاکنون از دامنه‌ی سطح بالای کد کشور (ccLTD) استفاده نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنم از تنظیم هدف جغرافیایی در ابزار وبمستر گوگل استفاده کنید. در نوار جانبی ابزارهای وبمستر، به مسیر Search Traffic > International Targeting بروید و کشور هدف را برای وب‌سایتتان انتخاب کنید.

برای وب‌سایت‌های بین‌المللی، گزینه‌ی «unlisted» را از زبانه‌ی زیر انتخاب نمایید.

9- داشتن یک نقشه‌ی سایت XML منجر به ارتقای رتبه‌ی جستجویتان می‌شود

شایعه: ایجاد نقشه‌ی سایت XML می‌تواند منجر به بهبود رتبه در گوگل شود

واقعیت: نقشه‌ی سایت تاثیری بر رتبه‌بندی صفحات وب شما نخواهد داشت، اگرچه عملکرد خزنده‌ها بر روی آن را آسان‌تر خواهد کرد.

نقشه‌های سایت اطلاعات بیشتری از سایتتان را در اختیار گوگل قرار می‌دهند و بدین ترتیب، کاری می‌کند که ایندکس کردن آن با سرعت بیشتری اتفاق بیافتد.

درهرحال، هیچ‌گاه هشداریه‌ی گوگل یا مطالعه‌ای نبوده که بگوید ثبت نقشه‌ی سایت XML منجر به بهبود سئوی وب‌سایتتان می‌شود.

از نقشه استفاده کنید تا مطمئن شوید که تمامی URLهایتان به‌راحتی بررسی و ایندکس می‌شوند و همین امر می‌تواند میزان مشاهده‌پذیری وب‌سایتتان را در طولانی‌مدت ارتقا دهد.

پیشنهاد من استفاده از پلاگینی نظیر ایجاد‌کننده‌ی نقشه‌ی سایت XML گوگل است یا Yoast که با وب‌سایت‌های وردپرس عملکرد خوبی دارد.

 10- با شخصی‌سازی جستجوهای گوگل، دیگر رتبه‌ی اول جستجو معنایی ندارد

 

شایعه: ازآنجایی‌که نتایج جستجو برای هر فرد به‌صورت شخصی درآمده‌اند و هر کس نتایج متفاوتی را می‌بیند، دیگر هیچ راهی برای حضور در رتبه‌ی اول وجود ندارد.

واقعیت: درخواست من از تمامی مخاطبین این مطلب این است که توسط چنین شایعه‌هایی گمراه نشوند. این ترفندی است که می‌توانید در خانه امتحان کنید.

جستجوی گوگل که مرتبط با صنعت خودتان هستند را ابتدا با کامپیوتر شخصی خودتان انجام دهید (که در تمامی حالت‌ها، نتایج جستجوی شخصی خودتان را از گوگل مشاهده خواهید کرد). سپس  &pws=0 را به انتهای URL در صفحه‌ی نتایج اضافه نمایید.

این کار گوگل را از حالت شخصی خارج می‌کند.

حال تفاوت را ببینید.

وب‌سایت‌هایی که می‌توانند خودشان را به 10 رتبه‌ی برتر گوگل برسانند، آن‌قدر خوب هستند که در جستجوهای شخصی افراد نیز حضور داشته باشند!

تفاوت میان نتایج شخصی و غیرشخصی نسبتاً اندک است. پیشرفت شخصی‌سازی به این معناست که سیستم رهگیری رتبه می‌تواند داده‌هایی با قدرت کمتر از قبل را فراهم نماید.

اما به‌هیچ‌وجه این امر به معنای پایان سئو یا ایجاد دیدگاهی کاملاً جدید در مورد رویه‌های سئو نیست.

11- کلمات کلیدی در تگ‌های نظرات و عنوان، مواد لازمه برای سئو را فراهم می‌کنند

شایعه: قرارگیری استراتژیک کلیدواژه‌ها در تگ‌های نظرات HTML و ویژگی‌های تگ‌های IMG و AHREF به شما در راستای ایجاد یک سئوی برنده کمک خواهد کرد.

واقعیت: رتبه‌بندی بدین شکل عمل نمی‌کند.

 

خلاصه

حداقل نیم دوجین شایعه‌ی دیگر هستند که می‌توانم به این فهرست اضافه کنم، اما این‌ها موارد اصلی هستند که منجر به ابهام در میان بازاریاب‌های دیجیتال، برنامه‌نویس‌ها، وبمسترها، طراحان، کسب‌وکارهای کوچک و کارآفرینان شده‌اند.

امیدوارم که تعدادی از دروغ ها و شایعات را برای شما روشن کرده و حداقل انگیزه‌ی لازم را برایتان فراهم کرده باشم تا در مورد مواردی که می‌شنوید، تفکری داشته باشید.

هیچ راه علمی و ساده‌ای برای سئو وجود ندارد و ازآنجایی‌که چشم‌انداز دیجیتال دائماً در حال تغییر است، باورش سخت است که این میزان از اطلاعات نادرست وجود داشته باشند. اما در حرکت روبه‌جلو، نباید برای استراتژی‌ها یا تکنیک‌هایی که هیچ پایگاه علمی پشتشان ندارند یا به خاطر سودرسانی به تعدادی از کاسبان سئو ایجاد شده‌اند، زمان و انرژی بگذارید.

به نظر شما کدام شایعه‌ی سئو از همه بیشتر رواج دارد؟

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

Avatar

علیرضا پیر

کار اصلی من سئو و تبلیغات در گوگل است ولی به صورت تجربی در سایر کانالهای دیجیتال مارکتینگ هم فعال هستم. سالهای زیادی در شرکتهای دیجیتال مارکتینگ و آژانس های تبلیغاتی فعالیت داشتم و اینجا سعی میکنم در کنار مقاله ها بخشی از تجربیاتم رو باهاتون به اشتراک بگذارم.

تعداد دیدگاهها: 1

  1. Avatar
    حمید رضا

    به دروغ های سئو که نباید دیگر به آن‌ها باور داشته باشیم چه خوب شد که اشاره کردین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت