» تحلیل » هوش مصنوعی این روش سرمایه گذاری را پیشنهاد می‌دهد!
بهترین روش سرمایه گذاری از نظر هوش مصنوعی
تحلیل

هوش مصنوعی این روش سرمایه گذاری را پیشنهاد می‌دهد!

7 اردیبهشت 1402 1076

روش تامین مالی جمعی، راهکاری برای سرمایه گذاری و کسب درآمد است که نسبت به سایر بازارهای سرمایه گذاری از جمله ارز، بورس، سکه، ملک، خودرو و … عملکرد بهتری دارد. بررسی فرصت‌های سرمایه گذاری در پلتفرم‌های کرادفاندینگ نشان می‌دهد که سرمایه گذاران توانسته‌اند سود مطمئن‌تر و ریسک مدیریت شده را تجربه کنند. روش کرادفاندینگ یا تامین مالی جمعی می‌تواند یک کلاس جدید دارایی باشد. آیا شما تاکنون با این روش سرمایه گذاری کرده‌اید؟ آیا می‌خواهید حتی با پول کم بتوانید سرمایه گذاری را شروع کنید و یک درآمد جدید برای خودتان ایجاد کنید؟

برای پاسخ به این پرسش‌ها در ادامه این مطلب با ما همراه باشید. روش سرمایه گذاری کرادفاندینگ و تاریخ شکل‌گیری آن را توضیح خواهیم داد و ویژگی‌های این مدل جدید از سرمایه گذاری را معرفی می‌کنیم. در نهایت یکی از سایت‌هایی که امکان کسب درآمد از فرصت‌های کرادفاندینگ را به ما می‌دهند را معرفی می‌کنیم و البته نظر هوش مصنوعی را هم درباره کرادفاندینگ می‌پرسیم!

چرا کرادفاندینگ؟

کرادفاندینگ شکل مدرنی از سرمایه گذاری است که در آن جمع بزرگی از افراد، پول‌شان را در یک فرصت سرمایه گذاری قرار می‌دهند. این فرصت سرمایه گذاری البته از جنس خرید دلار، سکه طلا و سند ملکی نیست بلکه نیاز مالی یک کسب و کار برای رشد و توسعه و یا تولید محصولات جدید است. معنی این جمله این است که ما به عنوان سرمایه گذار درصدی از مبلغ مورد نیاز یک کسب و کار را تامین می‌کنیم و در ازای آن از صاحب کسب و کار یا کارآفرین سود ماهانه و علی‌الحساب دریافت می‌کنیم.

کرادفاندینگ یک واژه انگلیسی است که اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم از دو واژه Crowd به معنی جمع زیادی از افراد و Funding به معنی تامین مالی تشکیل شده است. استارتاپ ها و شرکت‌های زیادی از طریق همین روش تاسیس شدند و در ادامه به خوبی رشد کردند که همین موضوع باعث شد تا خیلی از سرمایه گذاران به سودهای بزرگی از محل این سرمایه گذاری دست پیدا کنند.

شروع سرمایه گذاری به این روش مربوط به بحران مالی سال 2008 و درست چند وقت بعد از ورشکستگی شرکت برادران لمان در آمریکا بود. این بحران مالی که منجر به دومینوی کاهش ارزش در بازارهای مالی آمریکا، اروپا و آسیا شد، باعث شد تا اقتصاددانان به سراغ سرمایه جمعی افراد بروند.

در واقع با اتکا به سرمایه شخصی هر فرد صرفنظر از میزان آن، می‌شد خسارات مالی شرکت‌ها را در قالب طرح‌های سرمایه گذاری جبران کرد. از طرف دیگر سرمایه گذاران هم سود با نرخ مناسب دریافت می‌کردند. مدل کرادفاندینگ بعد از سال 2010 جدی‌تر شد و حضور پلتفرم‌هایی مثل «کیک‌استارتر» و «ایندی‌گوگو» در رواج بیشتر این ابزار مالی جدید نقش به سزایی داشتند.

کرادفاندینگ

انواع مدل‌‌های کرادفاندینگ

مدل‌های مختلفی برای کرادفاندینگ تعریف شده است که از میان آنها می‌توانیم به تامین مالی مبتنی بر منافع، تامین مالی بر پایه اهدا، تامین مالی مبتنی بر پاداش و تامین مالی بر اساس وام نام ببریم.

کرادفاندینگ مبتنی بر منافع

در اینجا منظور از منفعت اعطای سهام یک کسب و کار به سرمایه گذاران یا برگرداندن سود و درآمد حاصل از توسعه کسب و کار به سرمایه گذاران است. اگر ما بخواهیم بر روی شکل‌گیری یک استارت آپ جدید سرمایه گذاری کنیم، معمولا می‌توانیم بخشی از سهامش را به عنوان سود دریافت کنیم اما در صورت سرمایه گذاری بر روی توسعه یک کسب و کار که از قبل هم توانسته بازار مشخصی داشته باشد، بخشی از سود آن کسب و کار را دریافت می‌کنیم.

در حال حاضر اغلب پلتفرم‌های کرادفاندینگ در ایران بر روی حالت دوم تمرکز دارند و در صورت سرمایه گذاری در این پلتفرم‌ها به ما سود تعلق می‌گیرد.

تامین مالی بر پایه اهدا

سود این روش بیشتر اجتماعی و معنوی است. وقتی ما برای ساخت یک مدرسه سرمایه گذاری می‌کنیم، در واقع داریم بر روی تقویت ارزش‌های مدنی از جمله سوادآموزی تاکید می‌کنیم. در این مدل از کرادفاندینگ لزوما درآمد جدیدی به دست نمی‌آید اما این می‌تواند یک رویکرد متفاوت به سرمایه گذاری باشد که به توانمندسازی اقشار مختلف جامعه، افزایش کارآفرینی، رشد اقتصادی و در نهایت ایجاد فرصت‌های جدید سرمایه گذاری منجر شود.

تامین مالی مبتنی بر پاداش

گروهی از کسب و کارها هم هستند که کرادفاندینگ را بر اساس پاداش برگزار می‌کنند. به عبارت دیگر آنها برای قدردانی از سرمایه گذاران به جای پرداخت سود و یا انتشار سهام، یک محصول فیزیکی یا مجوز استفاده از یک سرویس یا محصول را در نظر می‌گیرند. مثلا اگر ما بر روی طرح توسعه یک خمیر دندان جدید سرمایه گذاری کنیم، در پایان موفقیت آمیز تولید این محصول، به عنوان پاداش 12 عدد از همین خمیر دندان جدید به ما تعلق می‌گیرد و البته ممکن است یک نامه تشکر هم همراه آنها باشد!

کرادفاندینگ بر اساس وام

کرادفاندینگ بر اساس وام وقتی اتفاق می‌افتد که گروه کوچکتری از سرمایه گذاران مبلغ مورد نیاز را به کارآفرین یا مدیر کسب و کار وام می‌دهند. بعد از توسعه کسب و کار و یا رسیدن به اهداف جذب سرمایه؛ این مبلغ در یک بازه زمانی مشخص همراه با یک نرخ بهره ثابت به وام‌دهندگان بازگردانده می‌شود. در این حالت سود خاصی وجود ندارد به جز همان نرخ بهره تعیین شده.

بررسی این روش‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر بهترین نوع کرادفاندینگ در کشور مبتنی بر منافع است که در پلتفرم های سرمایه گذاری جمعی از جمله دونگی ارائه می‌شود.

دونگی: سایتی برای کسب درآمد از کرادفاندینگ

دونگی یکی از بسترهای سرمایه گذاری در حوزه کرادفاندینگ است که شما می‌توانید با کمترین پول هم، در این پلتفرم سرمایه گذاری کنید. از نقاط مثبت دونگی برای سرمایه گذاری می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • کسب سود تا 45 درصد سالانه و بیشتر نسبت به سهام، صندوق‌های درآمد ثابت و سپرده‌های بانکی
  • تنوع فرصت‌های معرفی شده برای سرمایه گذاری
  • ارزیابی تخصصی اطلاعات مالی کسب و کارهای متقاضی سرمایه و بررسی ریسک‌ها
  • سرمایه گذاری آنلاین بدون محدودیت
  • شفافیت در دسترسی به اطلاعات طرح‌های سرمایه گذاری
  • معافیت مالیاتی درآمد کسب شده به عنوان سود
  • امکان شروع سرمایه گذاری از 500 هزار تومان به بالا
  • دسترسی به گزارش‌های دوره‌ای عملکرد کسب و کارها

پلتفرم دونگی سرمایه گذاران و کسب و کارهایی که نیاز به سرمایه دارند را به همدیگر متصل می‌کند تا بتوانند با سرعت و سهولت بیشتری تعامل برقرار کنند. این پلتفرم به صورتی طراحی شده که هر دو گروه سرمایه گذاران مجرب و تازه‌کار می‌توانند از مزایای کسب سود در آن بهره‌مند شوند.

در واقع سرمایه گذاران حرفه‌ای می‌توانند با سرمایه گذاری در کرادفاندینگ و ورود به جریان سرمایه گذاری جمعی، پرتفوی خود را بزرگتر کنند که این به معنی توزیع بهتر ریسک‌ها است. از سوی دیگر سرمایه گذاران تازه‌کار می‌توانند با استفاده از قابلیت‌های این ابزار، ورود آسان‌تر و سریع‌تری را به بازار سرمایه تجربه کنند و با سود اندوخته شده از یک فرصت سرمایه گذاری، در فرصت‌های جدید کرادفاندینگ نیز سرمایه گذاری کنند.

دونگی: بهترین سایت کرادفاندینگ (تامین مالی جمعی)

یکی دیگر از مزیت‌های سرمایه گذاری بر روی طرح‌های تامین مالی دونگی هم این است که ما در این سایت در واقع بر روی تولید سرمایه گذاری می‌کنیم و نه صرفا فعالیت‌های کاذب و غیر مولد اقتصادی. این دسته از اقدامات که از آنها به عنوان سوداگری هم یاد می‌شود، نباید جایی در سبد سرمایه گذاری داشته باشند، چون این فعالیت‌ها اگرچه در کوتاه مدت منجر به سود زیاد می‌شوند اما در گذر زمان به دلیل ذات حبابی که دارند به سرمایه گذار آسیب می‌زنند.

اما خوب است از یک دیدگاه بی‌طرف هم موضوع سرمایه گذاری در کرادفاندینگ را بررسی کنیم. بله ما سراغ یکی از قابلیت‌های معروف هوش مصنوعی که این روزها بسیار محبوب شده رفتیم و از او درباره کرادفاندینگ پرسیدیم.

نظر چت جی‌پی‌تی درباره سرمایه گذاری جمعی

چت جی‌پی‌تی (ChatGPT) یک چت بات مبتنی بر هوش مصنوعی است که این روزها همه درباره آن صحبت می‌کنند. ما برای اینکه یک دیدگاه بی‌طرفانه نسبت به سرمایه گذاری جمعی و در واقع کرادفاندینگ داشته باشیم، نظر چت جی‌پی‌تی درباره کرادفاندینگ را پرسیدیم که در تصویر زیر آمده است.

Picture1 هوش مصنوعی این روش سرمایه گذاری را پیشنهاد می‌دهد!

همان‌طور که در تصویر می‌بینید هوش مصنوعی هم کرادفاندینگ را یکی از روش‌های جدید سرمایه گذاری می‌داند. چت جی‌پی‌تی هم در مورد مزایای کرادفاندینگ به موضوعاتی مثل شفافیت و امکان مشارکت در پروژه‌های نوآورانه و جذاب اشاره کرده است.

البته نکته مهمی هم در میان نوشته‌های این چت بات هوش مصنوعی است که نشان می‌دهد کرادفاندینگ یا سرمایه گذاری جمعی در واقع یک فرصت سرمایه گذاری برابر را برای همه افراد ایجاد کرده در حالی که شاید در سایر بازارها از جمله بورس، سکه، ارز و … یک اختلاف طبقاتی بین سرمایه گذاران به چشم می‌خورد.

بنابراین اگر می‌خواهید فضای جدیدی برای سرمایه گذاری تجربه کنید، روش کرادفاندینگ می‌تواند به یک شیوه کسب درآمد از سرمایه و بهترین روش سرمایه گذاری برای شما تبدیل شود. در کنار بازارهای سنتی، مدل نوین سرمایه گذاری جمعی که به معنی جذب سرمایه مورد نیاز کسب و کارها از طریق سرمایه مجموعه‌ای از افراد و کسب سود برای آنهاست، می‌تواند مزایای بیشماری داشته باشد که از جمله آنها سود بیشتر نسبت به سایر روش‌های سرمایه گذاری، امکان بازگشت اصل سرمایه، معافیت مالیاتی و مدیریت بهتر ریسک‌ها است.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 1.00
Avatar

علی پیر

من علی پیر هستم. متخصص و استراتژیست سئو و گوگل ادز و توسعه دهنده تجارت الکترونیک. اینجا شاید فرصتی باشه تا در کنار هم بیشتر یاد بگیریم. نظراتتون رو بذارین تا باهم بیشتر صحبت کنیم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت