» آموزش سئو » Google optimize چیست و چه کاربردی در مارکتینگ دارد؟
google optimizefnld Google optimize چیست و چه کاربردی در مارکتینگ دارد؟
آموزش سئو - ابزارهای سئو - دیجیتال مارکتینگ

Google optimize چیست و چه کاربردی در مارکتینگ دارد؟

16 آذر 1399 41139

گوگل هر روز ابزارهای تکمیلی بیشتری برای بهبود تجربه کاربری و همچنین افزایش درآمد صاحبین کسب و کار معرفی می کند. چرا که هر دو سمت بازار برای گوگل اهمیت دارند. بدون کاربران، وبسیات ها هیچ معنایی ندارند و اگر وبساتی در کار نباشد، چیزی وجود ندارد که کاربران را جذب کند. پس این مهم است که کاربران راضی باشند و صاحبین کسب و کار هم درآمد بیشتری داشته باشند. رضایت کاربران می تواند منجر به درآمد‌زایی بیشتر برای وبسایت ها شود و درآمد بیشتر وبسایت ها به رشد گوگل کمک می کند. Google optimize  یک ابزار است که به شما کمک می کند کسب و کار خود را گسترش دهید. اگر نمی دانید Google optimize چیست؟ و چگونه به کسب و کارها کمک می کند؟ تا انتهای این نوشته با رمپ دیجیتال مارکتینگ همراه باشید.

Google Optimize چیست؟

Google optimize یک ابزار آنلاین برای بهینه سازی و شخصی سازی صفحات وبسایت بر اساس پرسونای مخاطبین می باشد. به کمک این ابزار می توانید نسخه های مختلف وبسایت را قبل از انتشار نهایی مورد سنجش قرار دهید و بر اساس نتایج به دست آمده تصمیم بگیرید که کدام نسخه بهتر است و می تواند نرخ تبدیل بیشتری برای شما به همراه داشته باشد. این ابزار به ما اطلاعاتی می دهد که براساس آن می توانیم تعیین کنیم که برای هر کاربر کدام صفحه جذاب تر است.

 

Google Optimize چه امکاناتی در اختیار ما قرار می دهد؟

امکانات این ابزار بسیار زیاد است و در یک نوشته نمی توان تمام ویژگی های آن را بیان کرد. ما سعی می کنیم مهم ترین امکانات Google optimize را با شما در میان بگذاریم:

1- A/B testing و A/B/N testing را آسان تر انجام دهید

A/B testing مدلی است که در آن دو نمونه از یک صفحه با هم مقایسه می شوند و بر اساس اطلاعات به دست آمده بهترین گزینه را در سایت قرار می دهند. A/B/N testing همین آزمایش را با تعداد صفحات بیشتر ممکن می کند. Google optimize فرآیند انجام این تست ها را بسیار راحت تر می کند. در نتیجه در زمان و هزینه های شما صرفه جویی خواهد شد.

 

2- انجام آزمون های چند متغیره

در روش های A/B testing و A/B/N testing معمولا فقط یک المان مورد آزمایش قرار می گیرد و برای آزمایش نسخه های متفاوت هر المان باید تست را مجدد تکرار کنیم. اما با حالت چند متغیره Google optimize در یک تست همزمان می توانید چندین المان را تغییر دهید و بهترین حالت را انتخاب کرده و در سایت قرار دهید.

3- Split URL Testing

Split URL Testing نوعی تست A / B است که به شما امکان می دهد صفحات جداگانه ای را با همدیگر مقایسه کنید. با استفاده از Split URL Testing، انواع آزمون به جای عناصر صفحه به کمک URL  شناسایی می شوند. این امکان برای آزمایش دو صفحه مختلف کاملا متفاوت یا صفحاتی که بازطراحی شده اند، بسیار کاربردی است.

4- شخصی سازی بیشتر

Google optimize به ما کمک می کند که صفحات وبسیات خود را تا جایی که ممکن است شخصی سازی کنیم. پس از اینکه تست های لازم به پایان رسیدند، نسخه شخصی سازه شده برای مخاطبین را می توانید به صورت عمومی منتشر کنید.

5- ویرایش سریع

با ویرایشگر وب سایت (WYSIWYGWhat-You-See-Is-What-You-Get)، می توانید به سرعت و به راحتی انواع صفحات وب خود را بدون نیاز به کدنویسی، ویرایش کنید. با این ویژگی بسیاری از فرآیندها سریع تر طی می شوند و می تواند در زمان شما صرفه جویی کند.

6- ویرایشگر ریسپانسیو

Google optimize از خاصیت ریسپانسیو بودن سایت ها پشتیبانی می کند و می توانید نسخه های مختلفی از وبسایت خودتان که در انواع نمایشگرها به خوبی نمایش داده می شوند، ایجاد کنید. در نتیجه نیازی نیست برای صفحه نمایش های مختلف، تست ها را تکرار کنید.

7- هماهنگ با سایر پلتفرم های گوگل

یکپارچه بودن ابزارهای گوگل به به ما کمک می کند که بسیاری از کارها را راحت تر انجام دهیم. می توانید Google optimize  را به ابزارهای زیر متصل کنید و از کار با آن ها لذت ببرید:

  • Google analytics؛
  • Google tag manager؛
  • Google ads؛
  • Google BigQuery؛
  • Firebase.

 

مزایای استفاده از Google Optimize

با اجرای آزمایشات در  Optimize می توانید طراحی؛ چینش اجزا و محتوای وب سایت جدید را با مجموعه ی کوچکی از بازدید کنندگان خود آزمایش کنید. به جای اعتماد به غریزه و نظر شخصی برای تعیین بهترین طراحی صفحه یا سایت، می توانید تستی را اجرا کنید که طرح های جایگزین را به کمک کاربران واقعی آزمایش می کند. نتایج این آزمایش ساده و قابل استناد می باشند.

Google optimize از اطلاعات  google analytics برای اندازه گیری آزمایشات شما استفاده می کند و همچنین از اهداف Analytics شما به عنوان اهداف آزمایش استفاده می کند. علاوه بر این می توانید آزمایش های مخصوصی را برای گروه های خاصی از کاربران که به عنوان مخاطب در Analytics تعریف کرده اید، ارائه دهید.

چه کسانی باید از Google Optimize استفاده کنند؟

کسانی که با حیطه تولید محتوا سروکار دارند و کسانی که کار طراحی UX و UI انجام می دهند می توانند از این ابزار استفاده کنند. دیجیتال مارکترها برای افزایش نرخ تبدیل در لندینگ پیج ها می توانند از این ابزار استفاده کنند. مدیران شبکه های اجتماعی می توانند برای تعیین استراتژی انتشار محتوا از این ابزار کمک بگیرند. در واقع می توان گفت هر کسی که با بازاریابی دیجیتال در ارتباط است، می تواند از ابزار Google optimize برای بهبود تجربه کاربریِ کاربران استفاده کند.

تفاوت نسخه رایگان و نسخه پولی Google Optimize

این ابزار در دو نسخه رایگان و پولی عرضه می شود. طبیعتا نسخه پرمیوم (پولی) دارای مزایا و کاربردهای بیشتری می باشد. اما به این معنی نیست که استفاده از نسخه رایگان آن کاربردی نیست. در واقع اگر کسب و کار شما کوچک است، به احتمال زیاد نیازی نیست که از نسخه پولی این پلتفرم استفاده کنید.

در این نوشته نگاهی اجمالی انداختیم به ابزار Google optimize و سعی کردیم مهم ترین نکات آن را با شما در میان بگذاریم. هر چند هم شما و هم ما می دانیم که یک نوشته برای معرفی کامل این ابزار کافی نیست. امیدواریم در آینده بتوانیم آموزش های تخصصی تری در این مورد را برای شما آماده کنیم. منتظر تجربیات و نظرات شما در این مورد هستیم.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
Avatar

مسعود اکرامی

متخصص بازاریابی محتوایی و عاشق نوشتن

تعداد دیدگاهها: 1

  1. Avatar
    سحر فتحی

    چقدر جالب بود برام که انقدر کامل در مورد گوگل و ابزار هایی که داره آموزش رایگان‌میدین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت