بهینه سازی عملکرد صفحه فرود
صفحه هدف چیست؟
بنا به تعریف کوئیک اسپراوت[۱]، صفحه ی هدف هر صفحه ای است که ترافیک خود را از هر جا غیر از صفحات سایت خودتان دریافت کند. صفحات هدف را عمدتاً به تبلیغات پرداخت به ازای کلیک نظیر گوگل ادوردز نسبت می دهند، جایی که می توانید ترافیک را به سمت یک URL خاص هدایت کنید که به صورت ویژه برای همان بازدیدکنندگان طراحی شده است.
سئو چه اهمیتی برای بهینهسازی عملکرد صفحات هدف دارد؟
کلید یک صفحه ی هدف موفق، هدایت آن به سمت مشتریان مدنظر خودتان است. برای برآورده سازی این هدف، سئو یکی از ابزارهای حیاتی برای هدایت آن مشتری بخصوص به سمت صفحه ی هدف خودتان است.
محتوای صفحات هدف بسیار ارزشمند است. علی الخصوص اگر قرار باشد صفحهی هدف مربوطه برای یک مدت طولانی پابرجا بماند. اگر نرخ دفع کاربرتان بالا است و احتمالاً نرخ تبدیل کمتری نسبت به متوسط صنعت خود دارید، بهترین نقطه ی شروع برای بهبود وضعیتتان طرح این پرسش است: این صفحه چه افرادی را هدف گرفته است؟
وقتی مخاطب هدف خود را تعریف کنید و از سئو به منظور بهینه سازی صفحه برای همان مخاطبان بهره بگیرید، عملکرد مدنظرتان از آن صفحهی هدف را مشاهده خواهید کرد. ساده به نظر می رسد؟ این نکته را در نظر بگیرید: سئو مخاطبان صحیح را به سمت صفحه ی هدفتان می فرستد، همان افرادی که تمایل بیشتری به تبدیل دارند.
سئو چطور می تواند به بهینهسازی عملکرد صفحه ی هدفتان کمک کند؟
آنبانس[۲] که یک سازمان سازندهی صفحهی هدف برای بازاریاب ها است تا صفحات متناسب با موبایل را برای کمپین های خود بسازند، ترفندهای زیر را ارائه کرده که مختص بهینه سازی عملکرد صفحات هدف با سئو هستند:
۱- عناوین متنی
به جای گنجاندن بیانیه/پیام در داخل تصویر، تاثیر بهرهگیری از عنوان متنی برای آن را در نظر بگیرید. گماردن آن در داخل یک H1، مزایایی را به همراه خواهد داشت. شاید کیفیت بصری را فدا کنید، اما امکان بهره گیری از گزینههایی نظیر فلش و امثالهم وجود دارد و اگر هدف صفحهی شما جذب ترافیک ارگانیک است، باید برخی مسائل را نادیده بگیرید. اولویت خود را انتخاب کنید و تصمیم بگیرید.
۲- تعیین انتظارات
باید بدانید که وقتی یک صفحه در دل معماری لینک دهی داخلی سایت جای نگیرد، نمی تواند رتبهی جستجوی خوبی را تصاحب کند. تمرکز خود را بر کلمات کلیدی طولانی برای محتوای خود بگذارید.
۳- HTML بهینه شده ی خالص
صفحات هدف از گزینههای خوب برای تولید محتوای کاملاً متمرکز هستند تا مجبور نشوید المان های ساختاری و حجیم یک وب سایت کامل را بگنجانید.
۴- ارائه ی یک منبع ارزشمند برای دریافت لینک
اکثر صفحات هدف همواره برپا (صفحاتی که برای مدت طولانی پابرجا میمانند – در سرتاسر طول سال نه یک فصل خاص) هدفی جز جذب مخاطب ندارند. اگر یک گزارش یا ای بوک ارائه دهید که حاوی محتواهای خارق العاده ی شما باشد، احتمال جذب لینکهای ورودی تان افزایش خواهد یافت.
۵- هزینه ی کمتر برای PPC
هرقدر محتوای صفحه ی هدف شما تطابق بیشتری با متن و عنوان لینک کمپین های ادوردزتان داشته باشد، گوگل اعتبار بیشتر (و نمره ی کیفیت بالاتر) را برای مقاصدتان قائل خواهد شد و همین امر منجر به کاهش هزینهها برای کلیدواژه های PPC منتخبتان می گردد.
KPIهای عملکرد صفحهی هدف و معیارهای سنجش و نظارت بر فرایند بهینهسازی
همانند سایر بخش های سئو، بهینهسازی عملکرد صفحهی هدف نیز نتایج فوری و تضمینی را به دنبال نخواهد داشت. همواره به خاطر داشته باشید که عواید آتی ارزشش را خواهند داشت، نه صرفاً از نظر افزایش نرخ تبدیل بلکه سرنخ های باکیفیت تر و شایستهتری میسازند. KPIهای زیر را به داشبورد سئوی خود اضافه کنید تا روند بهینهسازی عملکرد صفحهی هدفتان را تحت نظر بگیرید:
عملکرد صفحهی هدف بر اساس مجموع ترافیک جستجو (۳۰ روز اخیر)
صفحهی هدف شما نقش ستونفقرات کمپین بازاریابیتان را ایفا میکند. مطمئن شوید که افرادتان تعداد بازدیدهای این ماه تا این لحظه را رصد کرده و آن را با هدف و آمار ماه پیشتان مقایسه کنند. بیشتر بیاموزید: داشبورد گوگل آنالیتیکس.
عملکرد صفحهی هدف برای جستجوهای ارگانیک (۳۰ روز اخیر)
با یک ارجاع سریع و لحظهای، عملکرد صفحات هدفتان در قیاس با مجموع ترافیک جستجو را در نظر بگیرید. بیشتر بیاموزید: داشبورد گوگل آنالیتیکس.
ترافیک صفحهی هدف بر اساس منبع/مدیوم
بر اساس میزان تعامل، نرخ تبدیل، نرخ دفع و سایر معیارهای مهم، پرترافیکترین منابع خود را رتبهبندی کنید. بیشتر بیاموزید: داشبورد گوگل آنالیتیکس.
بازدیدهای صفحهی هدف
صفحهی هدف شما نقش ستونفقرات کمپین بازاریابیتان را ایفا میکند. مطمئن شوید که افرادتان تعداد بازدیدهای این ماه تا این لحظه را رصد کرده و آن را با هدف و آمار ماه پیشتان مقایسه کنند. بیشتر بیاموزید: داشبورد گوگل آنالیتیکس.
سرنخها (۳۰ روز اخیر)
تعداد سرنخهای کسبشده طی ۳۰ روز اخیر را رصد کرده و آن را با ۳۰ روز پیش از آن مقایسه کنید. بیشتر بیاموزید: داشبورد آنبانس.
آمارهای بهینهسازی صفحهی هدف
از اصلیترین معیارهای صفحهی هدف خود بهره بگیرید تا موفقیت حاصل از تلاشهای سرنخسازی خود را بسنجید. بیشتر بیاموزید: داشبورد آنبانس.
[۱] Quicksprout
[۲] Unbounce