معیارهای لینک سازی
لینکسازی چیست؟
طبق تعریف ماز، لینکسازی یعنی اینکه سایر وبسایتها هایپرلینکهای منتهی به سایت شما را قرار دهند. اگر اطلاعات زیادی در زمینه لینکسازی ندارید، اصول آن ساده است: هایپرلینک (که لینک هم نامیده میشود) راهکاری برای هدایت کاربران بین صفحات اینترنت است.
وقتی هر وبسایت، سایت خودتان یا هر منبع بیرونی دیگر به محتوایتان لینک دهد، آن لینک نقش یک رای مثبت به آن صفحه را ایفا خواهد کرد – کیفیت آن صفحه را به اطلاع گوگل یا هر موتور جستجوی دیگر میرساند و موجب ارتقای رتبه آن صفحه میشود.
لینکسازی باکیفیت
چقدر طول میکشد تا سئو به ثمر برسد؟ به خاطر داشته باشید که موتورهای جستجو باهوش هستند. تنها با افزایش لینکدهی وبسایتهای خوب به یک صفحه است که هر موتور جستجو، آن را باکیفیت و مناسب میپندارد. هیچوقت یک url را مستقیماً در صفحه خود نگذارید. اینجاست که معیار «فرصت کلیدواژه» مطرح میشود. لینکهای الصاق شده به کلیدواژه ها، از عناصر کلیدی در لینکسازی باکیفیت و بهبود رتبه بندی موتور جستجو هستند.
وبسایتها بسته به تعداد لینکها و عمر سایت، یک «عصاره لینک» معین دارند. اگر یک وبسایت به شما لینک بدهد، مقداری از این عصاره را به سایتتان منتقل خواهد کرد.
نحوه شناسایی محتوا برای ساخت لینک
آکشای هالور[۱] از گوبلاگینگ تیپس[۲]، میگوید که محتوای مدنظر شما برای لینکسازی باید آنقدر باکیفیت بوده که قبلاً هم ترافیک قابل قبولی را به وبسایتتان هدایت کرده باشد. به دنبال لینکسازی برای هر صفحه تصادفی از وبسایتتان نباشید. پستهای منتخب شما باید مرتبط با موضوعی باشند که خواهان تسلط بر آن هستید. معیارهای زیر، KPIهای لینکسازی هستند که میتوانید آنها را به داشبورد سئوی خود اضافه کنید.
معیار سئوی بک لینک
چه تعداد لینک در حال هدایت کاربران به وبسایت شما هستند؟
تعریف معیار سئوی بک لینک
بک لینک یعنی لینکی که یک وبسایت دیگر گذاشته و کاربر را به سمت سایتتان هدایت میکند. به جای واژه بک لینک از عبارت لینکهای ورودی هم استفاده میکنند. معیار بک لینک به شما اجازه میدهد تا تعداد بک لینکهای وبسایتتان را بسنجید و آن را با رقبا مقایسه کنید.
تعداد بک لینکها نشانه ای برای موتورهای جستجو است تا محبوبیت یا اهمیت صفحه شما را ارزیابی کنند. انگار یک نفر به گوگل میگوید: «هی، این صفحه به کار من آمد. فکر کنم به درد سایر جستجوکننده های این موضوع هم بخورد». نحوه بهره گیری از ماز به عنوان یک منبع داده را بیاموزید.
علت اهمیت بک لینکها برای سئو
بک لینکها برای سئو اهمیت دارند، زیرا برخی از موتورهای جستجو علی الخصوص گوگل، اعتبار بیشتری را برای آن دسته از وبسایتهایی قائل میشوند که تعداد بک لینکهای باکیفیتشان بیشتر است و در صفحه نتایج جستجوهای خود، آن وبسایتها را مرتبط تر از سایرین میپندارند.
موتورهای جستجو، هر لینک به یک وبسایت (بک لینک) را همچون یک رای مثبت برای آن میدانند. با افزایش تعداد و کیفیت بک لینکها به یک وبسایت، احتمال حضور آن در صدر نتایج جستجو افزایش خواهد یافت. نمونه ای از یک بک لینک قدرتمند، لینکی است که از سوی یک وبسایت مرتبط با همان موضوع داده شود.
چالشهای معیار سئوی بک لینک
یکی از بزرگترین چالشهای بک لینک سازی، اطمینان از مرتبط بودن ترافیک هدایت شده به سمت وبسایت است. به عنوان نمونه، خیلی از افراد از قابلیت پست گذاری مهمان در سایر وبسایتها بهره میگیرند تا عصاره لینک خود را ارتقا دهند.
بهترین رویکردهای معیار سئوی بک لینک
هر موتور جستجو برای محاسبه میزان ارتباط یک سایت و کلیدواژه، تعداد لینکهای ورودی باکیفیت به آن سایت را در نظر میگیرد. بنابراین صِرف دریافت لینکهای ورودی نباید شما را راضی کند، بلکه کیفیت آنها هم اهمیت خواهد داشت. هر موتور جستجو، محتوای سایت را در نظر میگیرد تا کیفیت آن لینک را تعیین کند.
نحوه ساخت بک لینکهای مهم برای سایت
وقتی لینکهای ورودی به سایت شما، از سوی وبسایتهایی با محتوای مرتبط باشند، آن بک لینکها را معتبر میپندارند. در صورتی که سایتهای لینک دهنده فاقد محتوای مرتبط با وبسایتتان باشند، اعتبار بک لینکها کاهش خواهد یافت. هرقدر نرخ ارتباط لینکهای ورودی بیشتر باشد، کیفیت لینک هم افزایش خواهد یافت.
فلیکس تارکومنیکو، مانیتور بک لینکس[۳]
- ترافیک مرتبط را به سمت وبسایتتان هدایت کنید. یک روش متداول، نگارش پست به صورت مهمان در وبسایتهای مرتبط با موضوع سایتتان است. تنها برای وبسایتهای بسیار معتبر بنویسید. زمان خود را صرف نگارش محتوا برای وبسایتهایی نکنید که رتبه ای پایینتر از سایت خودتان دارند. لینکهای این چنینی ارزش پایینی خواهند داشت و احتمال دارد بدون هیچگونه اطلاع رسانی، لینکتان حذف شود.
معیار سئوی نسبت دیپ لینکها
پس شما لینکهایی دارید که کاربران را در وبسایتتان نگه میدارند؟
تعریف معیار سئوی نسبت دیپ لینکها
معیار سئوی نسبت دیپ لینکها به شما اجازه میدهد که لینکهای صفحه اصلی و دیپ لینکهای دامنه خود را بر روی یک نمودار دایره ای مقایسه کنید. لینکدهی عمیق، یکی از ابزارهای مورد استفاده وبسایتها است تا بازدیدکننده را به جای صفحه هدف یا صفحه اول، مستقیماً به صفحه داخل وبسایت بفرستند. لینکدهی عمیق به بازدیدکننده ها اجازه میدهد که مستقیماً اطلاعات مدنظرشان را پیدا کنند که شاید نه در صفحه اولیه ای که لینک به سمت آن هدایت میکند، بلکه در یک صفحه دیگر از وبسایت گنجانده شده باشد.
علت اهمیت لینکدهی عمیق برای سئو
لینکدهی عمیق را همچون راهکاری برای حفظ بازدیدکننده ها در صفحه بدانید. اگر بازدیدکننده ها مستقیماً کسب و کارتان را جستجو نکرده باشند، احتمالاً از طریق گوگل با آن آشنا شده اند و این موتور جستجو هم پس از بررسی صفحات سایت و اطمینان از تطابق آن با اهداف جستجو، بازدیدکنندگان را به سمت آن هدایت میکند.
این عالی است، اما فرصت خیلی خوبی را در اختیارتان میگذارد تا پرسشهایی را در ذهن مخاطب به وجود بیاورید و به آنها پاسخ دهید. میتوانید در هنگام بحث درباره یک موضوع، یک عبارت مرتبط با آن محتوا یا کلیت کسب و کارتان را مطرح کنید که شاید کاربر با آن آشنایی نداشته باشد. لینک این عبارت به یکی دیگر از صفحات وبسایت که آن را توضیح میدهد، نه تنها کاربر را برای مدت طولانیتری در سایت نگه خواهد داشت، بلکه جنبه دیگری از کسب و کارتان را در پیش روی او میگذارد که شاید با آن آشنا نباشد یا نسبت به آن کنجکاو شود.
بهترین رویکردهای معیار سئوی لینکدهی عمیق
لینکهای عمیق باید طبیعی باشند. تمامی لینکهای خود را در یک صفحه از وبسایت جمع نکنید. شاید این روش را یک راهکار مناسب برای بهبود سئوی خود بدانید، اما در واقع نتیجه معکوس را به دنبال خواهد داشت. نه تنها موجب تضعیف تجربه کاربری میشود، بلکه توازن عصاره لینک در میان انبوه صفحات وبسایتتان را از بین میبرد. این یک مشکل است، زیرا حتی در صورت جذب ترافیک، این نتیجه معطوف به یک کلیدواژه خواهد بود.
اعتبار صفحه (پیج اتوریتی) به اشتراک گذاشته نمیشود و عصاره لینک بالا برای یکی از صفحات وبسایت، یعنی تمامی صفحات نمیتوانند آن میزان از ترافیک را تجربه کنند. و وقتی تجربه کاربری ضعیف در مطالعه یک پاراگراف پر از لینک را در نظر بگیرید، متوجه خواهید شد که احتمال باقی ماندن کاربر در صفحه یا مشاهده سایر بخشهای وبسایت کاهش خواهد یافت. از سوی دیگر، اعتبار دامنه (دومین اتوریتی) که شاخص «اطمینان» به دامنه و بازدهی تلاشهای لینکسازی شما است، به اشتراک گذاشته میشود. اما مراقب باشید که در هنگام ارزیابی لینکسازی، این دو فاکتور را با یکدیگر اشتباه نگیرید.
نحوه نظارت لحظه ای بر لینکسازی سئو
این معیارهای لینکسازی سئو باید با چند شاخص وب مرتبط ترکیب شوند تا بتوانید یک دیدگاه کامل نسبت به عملکرد بازاریابی دیجیتال خود پیدا کنید. علی رغم اهمیت لینکسازی برای بازاریابهای موتور جستجو، این KPIها باید در یک چارچوب بزرگتر و همراه با کمپینهای بازاریابی آنلاینتان در نظر گرفته شوند. این امر مترادف با در نظر گرفتن معیارهای لینکسازی در کنار نرخ کلیک و بازده سرمایه گذاری بازاریابی است. میتوانید اطلاعات بیشتر دربارهی نحوهی سنجش و نظارت بر معیارهای لینکسازی را در «داشبورد بازاریابی» بیاموزید.
[۱] Akshay Hallur
[۲] GoBloggingTips
[۳] Felix Tarcomnicu, Monitor Backlinks