» اخبار بازاریابی دیجیتال » فوری: پایان کار الکسا در جهان و شروع دورانی جدید برای سایت ها
فوری: پایان کار الکسا در جهان و شروع دورانی جدید برای سایت ها
اخبار بازاریابی دیجیتال

فوری: پایان کار الکسا در جهان و شروع دورانی جدید برای سایت ها

22 اردیبهشت 1401 50183

بسته شدن سایت Alexa  در تاریخ  یکم می سال 2022 با انتشار بیانیه‌ای کوتاه از سوی سازندگان آن خبری مهم و ناراحت‌ کننده برای سئوکاران و وبمستران بود. با پرداخت حق اشتراک در وبسایت الکسا، برای آن‌ها دسترسی به سرویس‌های تحلیلی سئو فراهم می‌گردید. همچنین الکسا یکی از محبوب‌ترین وبسایت‌ها در سراسر دنیا بود.

خبر پایان کار وبسایت الکسا

طبق بیانیه منتشر شده از سوی شرکت آمازون در دسامبر2021 ، وبسایت alexa پس از 25 سال ارائه خدمات، برآن بود که در یکم می 2022 به کارخود اتمام بخشد. 25 سال قبل الکسا اینترنت تاسیس شد و پس از 2 دهه ارائه خدمات به کاربران خود برای یافتن، دسترسی وبررسی بازدیدکنندگان سایت‌های اینترنت اکنون براساس تصمیم سازندگان آن، Alexa.com در یک می 2022 تعطیل می‌شود.

متن بیانیه پایان کار الکسا

End of Service Notice

We retired Alexa.com on May 1, 2022, after more than two decades of helping you find, reach, and convert your digital audience. Thank you for making us your go-to resource for content research, competitive analysis, keyword research, and so much more.  .

اطلاعیه پایان خدمت

ما Alexa.com را در ۱ مه ۲۰۲۲ بازنشسته کردیم، پس از دو دهه کمک به شما برای یافتن، دسترسی و رصد مخاطبان سایت‌هایتان ، از اینکه ما را منبع اصلی خود برای بررسی محتوا، تجزیه و تحلیل رقابتی، حلیلی و تحقیق کلمات کلیدی و موارد دیگر قرار دادید متشکریم.

(لینک به وبسایت الکسا)

مهلت استفاده از وبسایت الکسا

در بیانیه دسامبر2021 صفحه پشتیبانی الکسا، تیم الکسا اعلام کردند که خرید عضویت تازه در این وب سایت از 8 دسامبر 2021 متوقف شده و امکان پذیر نخواهد بود. مشتریانی که اشتراک داشتند وعضو وب سایت بوده اند تا تاریخ یکم می 2022 می‌توانند از خدمات آن بهره ببرند.

کاربرد های الکسا

یکی از مهم ترین و کاربردی ترین خدمات الکسا برای سئوکاران، یافتن کلمات کلیدی پر بازدید و بررسی عبارت‌های کلیدی دیگر سئوکاران بود. Alexa سرویسی برای رتبه بندی وبسایت‌های اینترنت براساس ترافیک و بازدید آن‌ها است و با آن می‌توان رتبه میزان بازدیدهای هر سایت و منابع آن بازدیدها را به صورت تقریبی بررسی کرد.

چرا سایت الکسا Alexa برای همیشه تعطیل شد ؟

این سرویس کم کم به‌دلیل افزایش اپلیکیشن‌های موبایل آمار، آمار دقیقی از رتبه‌ها ارائه نمی‌داد و نمی‌توانست ترافیک اپ‌های موبایل را اندازه‌گیری کند. به طور مثال با اینکه برنامه‌های معروفی مثل wahtsapp و tik tok جزو پراستفاده‌ترین اپ‌های دنیا هستند؛ اما در الکسا به خاطرعدم توانایی اندازه‌گیری آمار دقیق رتبه خیلی بالایی ندارند. از دیگر مشکلات الکسا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم ارائه آمار دقیق
  • هزینه‌ی زیاد برای فعال کردن بعضی خدمات
  • امکان تقلب در رتبه

 

جایگزین وبسایت الکسا

با خداحافظی و پایان کار الکسا، یکی از شناخته شده‌ترین وبسایت‌هایی که ابزار‌های کاربردی و مورد نیاز سئوکاران و ویمستران را در اختیارشان قرار می‌داد؛ مشتریان الکسا باید به فکر پیدا کردن جایگزین مناسب برای آن باشند.

سرویس های مشابه الکسا

ازSimilarwe , growthBar,  seolyzer, bing Webmaster,hubSpot Website Grader    Tranco,   و ComScore می‌توان به عنوان سرویس‌های مشابه الکسا نام برد. برای به‌کار بردن ابزارهای تحلیل سئو نیز می‌توان از سرویس‌های Ahrefs و Moz استفاده کرد.

سیمیلار وب Similarweb

برای انتخاب جایگزین مناسب alexa، یکی از بهترین گزینه‌ها سیمیلار وب  similar webاست . این وبسایت پیش‌تر نیز با وجود الکسا برای سئوکاران کارآمد بود و مورد استفاده قرار می‌گرفت. با‌‌اینکه الکسا ابزاری شناخته شده‌تر و جاافتاده برای عموم مردم است؛ سرویس سیمیلار وب نسبت به سرویس الکسا کاربردهای بیشتری دارد.

کاربردهای سیمیلار وب

سیمیلار وب آمار دقیق‌تری را در اختیار وبمستر‌ها و متخصصان قرار می‌دهد و پیش‌بینی می‌شود که این ابزار، جایگزین خوبی برای الکسا باشد. ابزاری تخصصی و کاربردی که به کیفیت سایت اهمیت می‌دهد و درآن امکان تقلب وجود ندارد. SimilarWeb در دریافت داده‌ها از عملکرد بسیار مطلوب‌تر و دقت بالاتری نسبت به سایر سرویس‌های مشابه برخوردار است. علاوه بر این عضویت در این وبسایت رایگان است و برای کاربران ایرانی نیز سرویس‌دهی دارد.

Google Search Console

Google search Console مجموعه‌ای از ابزارها واطلاعات مختلف است که سئوکاران با استفاده از آن می‌توانند جهت بهبود عملکرد وبسایت خود و جنبه‌های مختلف سئو به بررسی اطلاعات آن بپردازند. بنابراین به کمک این ابزار می‌توانید به بررسی رتبه کلمات کلیدی، نقاط ضعف سایت و … بپردازید.

Google Analytics

Google Analytics ابزاری تحلیلی از شرکت گوگل است که کاربران ایرانی آن را به نام‌های گوگل آنالیتیک یا گوگل آنالیز هم می‌شناسند. به کمک این ابزار می‌توانید ترافیک ارگانیک و غیرارگانیک را مقایسه کنید و همچنین نرخ تبدیل، وبلاگ و شبکه‌های اجتماعی،ترافیک مخرب، صفحات پر بازدید، نحوه ‌ورود کاربر، رفتار کاربر، مدت زمان بودن درصفحه، نوع دستگاه مورد استفاده و… را بررسی کنید.

شروع دوران جدید بعد از الکسا

شوک پایان کار وبسایت الکسا در می ۲۰۲۲، دوران جدیدی را رقم خواهد زد. بسیاری معتقدند که از کار افتادن الکسا، برای کسانی که حرفه‌ای و تخصصی در زمینه فعالیت وب می‌کنند تاثیر مثبتی خواهد داشت و انتظار می‌رود که این دسته از کاربران بیشتر از قبل رشد داشته باشند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
Avatar

تیم تحریریه دی ام رمپ

ما واحد تحریریه دی ام رمپ هستیم. تحقیق میکنیم و مطالب مفید رو باهاتون به اشتراک میگذاریم. باهامون همراه باشین و با نظراتتون ما رو خوشحال کنین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت