آنالیز سایت چیست و چرا مهم است؟
یکی از دغدغههای اصلی صاحبان سایتها یا همان وبمستر، تولید محتوای مناسب و جذاب برای سایت و جلب نظر کاربران است. به همین دلیل آنالیز سایت در گوگل از راههای مهم و اساسی برای رسیدن به این هدف به شمار میآید. شما با بازبینی فعالیت سایت خود طی آنالیز میتوانید به کارکرد آن پی برده و هم چنین سایتهای رقبای خود را نیز بررسی کنید.
آنالیز سایت چیست؟
آنالیز سایت فرایند بررسی سایت از نظر سئو و بهینه سازی است که طی آن به نقاط قوت و ضعف سایت واقف میشوید. در واقع هدف ما از آنالیز سایت این است که بفهمیم چه کارهایی باید در داخل و خارج سایت انجام بدهیم تا ارتقا پیدا کرده و در موتورهای جست و جو بهترین کارایی را داشته باشد. با استفاده از آنالیز سایت در گوگل میتوان به تعداد بازدیدکنندگان سایت، مدت زمان مشاهده سایت توسط بازدیدکنندگان، موارد مورد توجه کاربران، محبوبترین صفحههای وب، گزارش گوگل از میزان جست و جو کلمه کلیدی و … دسترسی پیدا کرد.
مزایا آنالیز سایت
بارزترین مزیت آنالیز وب سایت در گوگل این است که همیشه بر عملکرد سایت خود تسلط دارید و اگر سایت شما دچار خطا و مشکلی باشد با آنالیز به سرعت مشخص میشود. علاوه بر اینها میتوان موارد زیر را نیز جزء مزایا طبقه بندی کرد:
- تقویت نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف: اصلی ترین هدف آنالیز سایت، پی بردن به نقاط قوت و ضعف سایت و بهینه سازی آنها است.
- موفق بودن در بین رقبا: شما با آنالیز سایت رقبای خود عوامل موفقیت آنها را شناسایی کرده و علاوهبراین فعالیتهای آینده آنها را نیز میتوانید پیش بینی کنید.
- امنیت سایت: با استفاده از آنالیز میزان امنیت سایت خود را بررسی کرده و حریم شخصی کاربران را حفظ میکنید.
- جذب و حفظ مشتریان: با آنالیز سایت در گوگل نیازهای کاربران و مشتریان خود را به خوبی شناسایی میکنید.
- ارتقا کیفیت سایت: آنالیز سایت این امکان را به شما میدهد که موارد جزئی اما بسیار مهم مثل صفحه فرود و زیبایی ظاهری سایت از نظر گرافیکی را نیز بررسی کنید .
- تقویت راههای ارتباطی با مشتریان
- بهینه سازی سرعت سایت
- پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب و تولید محتوا با توجه به آن
- بهبود لینکهای داخلی و خارجی مرتبط با سایت
ابزارهای آنالیز سایت در گوگل
سادهترین و پرطرفدارترین راه برای آنالیز سایت، استفاده از ابزارهای آنالیزگر است. با یک جستجو ساده در گوگل میتوانید ابزارهای مختلف و متنوعی را پیدا کنید که هر کدام کارایی خاص خود را در این زمینه دارند. در ادامه تعدادی از بهترین ابزارها را به شما معرفی میکنیم.
کنسول سرچ گوگل
قدرتمندترین ابزار در این لیست کنسول سرچ گوگل ((Google search console یا همان وبمستر است. این ابزار به صورت رایگان توسط خود گوگل در اختیار کاربران قرار گرفته و کاراییهای مختلفی دارد. نکتهای که باید بدانید این است که این ابزار فقط سایت خود شما را تحلیل میکند و نمیتوانید با آن سایت رقبای خود را نیز بررسی کنید. از جمله کاراییهای ابزار وبمستر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- میزان کلیک روی صفحات مختلف سایت
- اندازه گیری میزان ترافیک سایت
- بررسی نوع ایندکس شدن صفحات
- بررسی لینکهای داخلی و خارجی
- بررسی خطاهای به وجود آمده یا احتمالی
گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس (Google analytics) یک ابزار مهم برای آنالیز سایت در گوگل است که توسط خود گوگل به صورت رایگان در اختیار کاربران گذاشته شده است. این ابزار تمام ورودیها و خروجیهای سایت را دقیق و با جزئیات کامل به شما میدهد. موارد زیر در گوگل آنالیتیکس بررسی میشود:
- تعداد بازدیدهای صفحات مختلف
- ساعت بیشترین بازدیدها
- آمار ورودی گوگل، مستقیم و از شبکههای اجتماعی و مقایسه این آمارها
- آمار ورود با تلفن همراه و دسکتاپ
- مدت زمانی که هرکاربر در سایت سپری کرده است
- نرخ تبدیل کاربر به مشتری
و صدها مورد دیگر که این ابزار در اختیار شما قرار میدهد.
وورنک
اگر با دنیای سئو و تکنیکهای آن اشنا باشید به احتمال زیاد اسم ابزار وورنک (Woorank) به گوشتان خورده است. وورنک برخلاف دو ابزار قبلی فقط تا 14 روز رایگان است و پس از آن باید اشتراک خریداری نمایید. با ورود به آن شما یک شمارشگر و سه آنالیزور رنگی میبینید:
- عدد داخل شمارشگر دایرهای، درصد مواردی است که توسط گوگل رعایت شده است.
- آنالیزور سبز رنگ نشاندهنده مواردی است که شما در سایت خود به خوبی رعایت کردهاید.
- آنالیزور زرد رنگ نشاندهنده مواردی است که نیاز به بهبود دارند و باید بررسی شوند.
- آنالیزور قرمز رنگ نشاندهنده مواردی است که باید خیلی سریع به آنها رسیدگی کنید تا سایتتان با مشکل مواجه نشود.
Ahrefs
Ahrefs یکی از ابزارهای قوی و پرکاربرد آنالیز سایت در گوگل است که امروزه در بین کارشناسان سئو بسیار طرفدار دارد. از سری کاربردهایی که این ابزار را متمایز کرده شامل موارد زیر است:
- آنالیز سایت های رقیب
یکی از بهترین ویژگیهای این ابزار این است که سایت شما را با سایت رقبا مقایسه میکند و نشان میدهد که آنها از چه کلمات و عباراتی نتیجه گرفتهاند.
- بررسی بک لینک ها
Ahrefs میتواند علاوه بر تحلیل بک لینکهای سایت شما، بک لینکهای سایت رقیبهای شما را نیز بررسی کند.
- آنالیز کامل کلمات کلیدی
این ابزار معیارهای کلمات کلیدی را از جمله رتبه، سختی و میزان ترافیک برایتان میسنجد و شما با استفاده از این اطلاعات میتوانید کلمات کلیدی را مدیریت کنید.
- جست و جو محتوا
ابزار Ahrefs به شما کمک میکند محتواهایی که بیشترین جست و جو و اشتراک گذاری را داشتهاند، پیدا کنید.
ابزارهای گفته شده فقط نمونههایی از ابزارهای متنوع درون گوگل است که تقریبا آنها نیز کاراییهای یکسانی با این چهار ابزار دارند.
آیا ابزارهای آنالیز سایت به تنهایی کافی هستند؟
باتوجه به مزایایی که آنالیز سایت در گوگل برای محتوا و جذب مشتری دارد، بهتر است که علاوه بر استفاده از ابزارهای آنالیز در گوگل از کارشناسان و متخصصان این حرفه نیز کمک بگیرید. در زمینه تحلیل سایتهای رقبا و بررسی کلمههای کلیدی نیروی انسانی بسیار موثرتر از ابزارهای گوگل عمل میکند.