نرخ کلیک یا CTR چیست و چگونه میتوان آن را افزایش داد؟
شما هر سایتی که داشته باشید، تنها هدف شما باید افزایش نرخ کلیک یا CTR باشد. اگر خدماتی ارائه می کنید یا فروشگاهی دارید، افزایش نرخ کلیک می تواند منجر به چند برابر شدن فروشتان شود.
در یک کلام شما باید کاری کنید که مخاطب هدفتان روی سایت شما کلیک کند.
اگر شما فروشگاه اینترنتی کیف دارید و شخصی به دنبال کولر باشد، کلیک او بر روی سایت شما نتیجه ای در بر نخواهد داشت؛ او دنبال چیز دیگری است؛ بنابراین باید هدف جستجوی کاربران و مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید و از عناوین صحیح در مقالات و صفحات مختلف سایتتان استفاده کنید.
اگر یک وب سایت محتوایی مانند ” زومیت ” و ” چطور ” دارید، قضیه کمی فرق می کند. شما به دلیل گستردگی محتواهای سایتتان، می توانید کاربران بیشتری را جذب کنید. اما قبل از چیز باید هدف مخاطب از جستجو ( Search Intent ) را به خوبی شناسایی کنید.
نکته مشترک در افزایش نرخ کلیک یا CTR سایت های مختلف، شناسایی هدف کاربران می باشد. فرقی نمی کند چه کاری در سایت انجام می دهید، در نهایت باید خودتان را جای کاربران بگذارید.
نرخ کلیک یا CTR دقیقا چیست؟
نرخ کلیک یا Click Through Rate یکی از پایه ای ترین و در عین حال؛ از مهمترین مباحث دیجیتال مارکتینگ می باشد. در واقع نرخ کلیک معیاری برای سنجش میزان کلیک های کاربران بر روی لینک وب سایت و یا تبلیغات شما می باشد.
شما به کمک این فاکتور می توانید میزان علاقه کاربران به محتوای خودتان را به صورت کامل تجزیه و تحلیل کنید.
تنها هدف شما برای بهبود اوضاع وب سایت تان، باید افزایش CTR باشد!
اما حواستان باشد که قبل از تلاش برای افزایش نرخ کلیک، باید محتوای بسیار باکیفیت و کاربرپسند تولید کنید. در واقع اگر محتوای بی کیفیت تولید کنید، کاربران را فریب داده اید. کاربران هم از محتوای بی کیفیت قطعا استقبال نخواهند کرد و خیلی زود از سایت شما خارج خواهند شد.
خروج زودهنگام از سایت توسط کاربر، بانس ریت یا نرخ پرش شما را به شدت افزایش می دهد ( در مقاله های آینده در این رابطه صحبت خواهم کرد ). حواستان باشد که گوگل از این موضوع متنفر است! اگر محتوای شما طوری نباشد که کاربر پس از خواندن آن، از صفحات دیگر سایتتان هم بازدید کند، به زودی با مشکلات زیادی رو به رو می شوید. همین نرخ کلیکی که دارید را نیز از دست می دهید!
چه عواملی باعث افزایش نرخ کلیک یا CTR می شود؟
1. استفاده از عناوین مرتبط
اگر شما مقاله ای راجع به راهکارهای افزایش اعتماد به نفس بنویسید و در عنوان آن مقاله هر چیزی به غیر از کلمه اعتماد به نفس و کلمات مرتبط وجود داشته باشد، کاربر روی آن مقاله کلیک نمی کند.
کاربران زمانی که عنوان مرتبط با نتیجه جستجوی خود را مشاهده می کنند، بسیار ذوق زده می شوند. چون می دانند که به هدف خود رسیده اند!
اما هنگامی که عنوانی نامرتبط با هدف دلخواهشان را مشاهده می کنند، خیلی زود از آن گذر می کنند. شاید یک مقاله از سایت شما در رتبه 1 گوگل باشد و در خیال خود خوشحال باشید که همه کاربران روی همان نتیجه اول کلیک می کنند، بنابراین عنوان دیگر مهم نیست و حتی اگر کلیک نکردند هم مشکلی ندارد.
شاید فکر کنید که اگر کاربر کلیک نکند و بگذرد شما ضرری نکرده اید. اما سخت در اشتباهید!
هنگامی که گوگل سایت شما را به افراد زیادی نشان میدهد، و میزان نرخ کلیک را بررسی می کند، اگر میزان کلیک ها بر روی سایت شما کم باشد خیلی زود با افت رتبه مواجه می شوید و ممکن است به طور ناگهانی به رتبه 8 یا 9 گوگل هم بروید. البته این در خوشبینانه ترین حالت است!
هدف گوگل تنها یک چیز است: رضایت کاربران!
بنابراین از همین امروز سعی کنید تمامی مقالات و صفحات سایت شما، عنوانشان با محتوا ارتباط داشته باشد.
2. استفاده از یک موقعیت تبلیغاتی رایگان در متا دیسکریپشن
آیا شده که فکر کنید برای افزایش نرخ کلیک یا CTR خود باید هزینه های گزاف پرداخت کنید؟
شاید باورتان نشود، اما شما قدرتمندترین ابزار تبلیغاتی برای افزایش نرخ کلیک را به صورت کاملا رایگان دراختیار دارید!
احتمالا با متا دیسکریپشن آشنا هستید؛ کافی است در تگ توضیحات، متن های جذاب و ترغیب کننده مرتبط با موضوع همان صفحه بنویسید. سعی کنید جملاتی بنویسید که احساسات مخاطبان را برانگیزد! ( در مقاله های آینده راجع به این موضوع صحبت خواهم کرد )
کاربران در ابتدا به دیسکریپشن توجه می کنند. اگر چیزی که می خواهند را در توضیحات متا ببینند، شک نکنید که کلیک می کنند.
خودتان را جای کاربران بگذارید، با چه جمله ای ترغیب به کلیک می شوید؟
1. استفاده از داده های ساختاریافته یا استراکچر دیتا
آیا تا کنون وب سایتی را دیده اید که در SERP فضای بیشتری را اشغال و محتوای جدیدی زیر توضیحات متا اضافه کرده باشد؟
هنگامی که استراکچر دیتا توسط گوگل معرفی شد، خیلی سر و صدا کرد و افراد زیادی شروع به استفاده از آن کردند. در واقع این داده ها اطلاعات بیشتری از یک صفحه سایت را در صفحه اصلی نتیجه جستجو یا اصطلاحا SERP نمایش می دهند.
یک نمونه از این داده ها، باکس سوالات متداول یا FAQ می باشد که این روزها سایت های بسیاری از آن استفاده می کنند.
شما می توانید با استفاده از سایت Schema.org اقدام به ساخت این دادهها کنید.
در بخش FAQ چندین پرسش به همراه پاسخ آنها را وارد کنید. سپس کدهای دریافتی از سایت اسکیما را در قسمت کدهای HTML مقاله خود قرار دهید. نگران نباشید، این کدها قرار نیست توسط کاربران دیده شوند، تنها پرسش و پاسخ هایی که تعیین کردید در باکس سوالات متداول در نتایج گوگل نمایش داده خواهند شد.
نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که از کدهای اسکیما به درستی و طبق ساختار استفاده کنید تا به درستی در SERP نمایش داده شوند.
2. استفاده از گوگل ادوردز ( تبلیغات گوگل )
قبل از هر چیز توضیح بدهم که اگر صرفا به دنبال کسب درآمد از سایت تان هستید این روش را پیشنهاد میکنم، در غیر این صورت به خصوص اگر سرمایه بالایی ندارید بهتر است از سایر روش ها اقدام به افزایش CTR کنید. البته که این روش می تواند نرخ کلیک یا CTR شما را چندین برابر کند ( البته از کانال Paid )؛ ولی شامل هزینه می باشد؛ یعنی شما به ازای هر کلیک هزینه ای را به گوگل پرداخت میکنید.
در این مقاله درباره مفهوم CTR و راهکارهای افزایش نرخ کلیک یا CTR صحبت کردم و گفتم که برای بهبود نرخ کلیک باید نکاتی را رعایت کنید تا بتوانید در این موضوع موفق شوید.
یادتان باشد که اگر می خواهید سود بیشتری از وب سایت خود کسب کنید، باید بتوانید CTR خود را افزایش دهید!