» آموزش سئو » 7 مورد که به‌ صورت مستقیم بر رتبه‌ گوگل شما تاثیر نمی‌گذارند
موارد مهم در رتبه سایت به صورت غیر مستقیم
آموزش سئو

7 مورد که به‌ صورت مستقیم بر رتبه‌ گوگل شما تاثیر نمی‌گذارند

25 مهر 1396 30149

سن سایت، تگ های H1/H2، نرخ خروج و هاستینگ مشترک چه ویژگی مشترکی را دارند؟

هیچ‌کدام از آن‌ها مستقیماً بر رتبه‌ ی گوگل تاثیر نمی‌گذارند. در این پست فهرستی 7 موردی را برای شما آماده کردم که تصور می‌شود بر رتبه‌ تاثیر می‌گذارند، اما گوگل اهمیت چندانی برای آن‌ها قائل نمی‌شود.

این‌گونه به نظر می‌رسد که مردم فکر می‌کنند تمامی کارهایشان روی وب‌ سایت یا دنیای وب، بر سئو آنها تاثیر خواهد گذاشت. بله، برخی موارد تاثیر غیرمستقیم دارند و حتی تعداد اندکی از آن‌ها مستقیماً تاثیر می‌گذارند. در مورد آن‌ها صحبت خواهم کرد. اما تعداد زیادی از مسائل هستند که مستقیماً بر رتبه‌ ی گوگل تاثیری نمی‌گذارند. بنابراین سراغ بررسی مواردی می‌روم که اخیراً در موردشان از من سوال شده یا شایعاتی را پیرامونشان شنیده‌ام.

1- سن وب‌ سایت

اولین مورد، دیربازترین مناقشات را دارد: سن وب‌سایت شما. آیا برای گوگل مهم است که سایتتان در سال 1998 ثبت شده باشد یا 2008 یا 2016؟ خیر، آن‌ها اصلاً اهمیتی نمی‌دهند. آن‌ها میزان کمک‌رسانی محتوای شما به افراد، داشتن لینک و سیگنال‌های قدرت و مواردی از این دست را مهم می‌دانند. مطمئن باشید که رابطه‌ای در این راستا وجود دارد. اگر در سال 1998 سایتی را راه اندازی کرده‌اید و هنوز هم همان قدرت همیشگی را دارد، احتمال اینکه لینک‌های زیادی ساخته و قدرت و برابری را در تمامی سیگنال ‌های مدنظر گوگل رعایت کرده باشید، زیاد است ولی اگر این قدرت بدون پیشرفت باقی مانده باشد یا اینکه سایت تان دیگر به روز رسانی نشده باشد؛ گوگل اصلا اهمیتی به سن سایت شما نخواهد داد و شما را قطعا از نتایج برتر حذف خواهد کرد!!! ( البته که سن وب سایت در کنار سالم بودن آن؛ مهم است و در صورت شروع دوباره به روز رسانی ها سریعتر از سایر سایتهای جوان و با سن کم روند صعودی را پیش خواهد گرفت اما اینطور نیست که بگوییم به دلیل اینکه سن سایت ما زیاد است و سابقه طولانی مدتی دارد پس حتی در صورت رها شدن آن نیز گوگل همچنان به آن اهمیت میدهد!! )

اما اگر سایتتان را در سال 2015 ثبت کرده و دو سال اول را بسیار موفق تر سپری کرده و تمامی سیگنال‌ های مدنظر گوگل را رعایت کرده باشید، گوگل احتمالاً پاداش بیشتری هم به شما خواهد داد، زیرا توانسته‌اید در یک دوره‌ی زمانی کوتاه، قدرت و تاثیرگذاری قابل توجهی را نشان دهید.

2- استفاده یا عدم استفاده از خدمات و ابزارهای گوگل

سئوکارهای زیادی را دیده ام که دائما ذکر میکنند که اگر از ابزارهای مهم گوگل مانند آنالتیکس و وبمسترتولز استفاده نکنید؛ گوگل رتبه بدی به سایت شما می‌دهد. البته که این حرف اصلا صحیح نیست!!!

ابزارهایی مانند گوگل آنالتیکس و گوگل وبمسترتولز؛ ابزارهای بسیار پراهمیتی هستند که در اجرا فرآیند سئو سایت؛ فرآیند آنالیز و بررسی داده و رفتار کاربران بسیار نقش مهمی دارند ولی اصلا اینطور نیست که بگوییم اگر سایتی از این ابزارها استفاده نکند حتما سئو و رتبه بدی خواهد داشت!

3- نرخ خروج خام یا زمان سپری‌شده در سایت

این مورد خیلی جالب است. بیایید فرض کنیم زمان سپری‌شده روی سایت 1 دقیقه است و از طریق Google Analytics به میانگین‌‎ها و معیارها نگاه می‌کنید. در این شرایط می‌بینید که معیارهای شما واقعاً پایین‌تر از متوسط هستند. آیا این مورد به رتبه گوگل شما آسیب می‌رساند؟ نه لزوماً.

امکان دارد آن بازدیدکنندگان از جای دیگری آمده باشند. امکان دارد اطلاعات را به شکل سریع‌تری در اختیار بازدیدکنندگانتان بگذارید، بنابراین آن‌ها با صرف زمان کمتر به جواب رسیده و حتی نرخ خروج نیز بالاتر می‌رود.

اما تا زمانی که کاربر جهش نداشته و دوباره به صفحه‌ی نتایج بازنگردد و نتیجه‌ی دیگری را برای عبارت جستجو شده اش انتخاب نکند، مشکلی نخواهید داشت؛ زیرا اگر این رفتار از سوی وی سر بزند، یعنی نتوانسته‌اید به خواسته او پاسخ بگویید و این یعنی خطر!!! اینجا باید نگران باشید ولی در غیر این صورت خیلی نگران نرخ خروج خام یا زمان خام سپری‌ شده روی سایت نباشید.

4- فناوری موجود در سایت شما

آیا از کتابخانه‌های  جاوا اسکریپت نظیر Node یا React که یکی برای فیس‌بوک و دیگری برای گوگل است، استفاده می‌کنید؟ اگر از فیس‌بوک استفاده می‌کنید، آیا گوگل به شما سخت می‌گیرد؟ خیر.NET. یا هر چیزی که در HTML خام کدنویسی شده چطور؟ مشکلی ندارند. مهم نیست. اگر گوگل بتواند هریک از این URLها را بررسی کرده و محتوای بی‌همتای موجود در آن‌ها را ببیند و همچنین اگر محتوای مشاهده‌شده توسط گوگل با محتوایی که کاربر می‌بیند یکسان باشد، دیگر برای گوگل مهم نیست که در پشت‌صحنه از چه فناوری استفاده کرده‌اید و چگونه مطلب را به مرورگر تحویل داده‌اید.

5- استفاده از هاستینگ مشترک یا برخی از گزینه‌های هاستینگ ارزان

می‌شود گفت این عوامل مستقیماً بر شما تاثیر نمی‌گذارند، مگر اینکه به سرعت بارگذاری یا آپ تایم سایت لطمه بزنند. اگر هاستینگ شما به این مورد ضربه نزند و کیفیت پیشین حفظ شود، دیگر استفاده از هاستینگ اختصاصی یا پرداخت مبلغ بیشتر برای آن، تفاوتی در حالتان نخواهد داشت. در مورد آن نگران نباشید.

6- استفاده از پیش‌فرض‌‎هایی که گوگل در نظر گرفته است

هنگام ورود گوگل به سایت و بررسی آن، اگر فایل robots.txt موجود نباشد یا این فایل را داشته باشید اما هیچ‌گونه استثنا و رد لینک در آن‌ها نباشد گوگل به‌ صورت پیش ‌فرض همه‌چیز را بررسی کرده و تمامی لینک‌ها را رهگیری می‌کند.

اگر مواردی همچون روبات‌های متای «index, follow» یا rel=follow داخل تگ href در تک‌تک لینک‌ها یا در فایل robots.txt داشته باشید و در آن اجازه‌ی بررسی همه‌چیز را به گوگل بدهید، هیچ مزیت خاصی را دریافت نمی‌کنید. آن‌ها خودشان در شرایط پیش‌فرض همه‌چیز را در نظر می‌گیرند. اگر از موارد فوق‌الذکر در این فایل‌ها استفاده کنید و به گوگل بگویید که «بله می‌توانی همه‌ چیز را بررسی کنی»، هیچ امتیاز ویژه ‌ای نخواهد داشت. این امر به شما آسیبی نمی‌زند اما سودی هم ندارد. برای گوگل مهم نیست.

7- کاراکترهایی که به‌عنوان جداکننده در عنوان استفاده می‌کنید

عناصر مربوط به‌ عنوان صفحه داخل هدر جای می‌گیرند و هر چیز نظیر نام تجاری شما می‌تواند داخل آن قرار بگیرد. در پی این نام، یک جداساز آمده و برخی عبارات یا کلمات دیگر تکرار می‌‎شوند. البته شرایط می‌تواند برعکس باشد: کلمات و عبارات بیایند، جداساز و سپس نام تجاری. آیا اهمیتی دارد که از خط عمودی، دونقطه، خط تیره یا هر کاراکتر ویژه‌ی دیگر به‌عنوان جداساز استفاده کنید؟ خیر برای گوگل مهم نیست. نباید در مورد آن نگران باشید و از ترجیحات شخصی خود بهره بگیرید.

شاید به نظر شما یکی از این کاراکترها نرخ کلیک نسبتاً بهتری داشته باشد یا آن را به دیگری ترجیح بدهید. اگر آن کاراکتر را پیدا کرده‌اید، خوش به حالتان. هیچ کاراکتری که به‌صورت عمده در وب استفاده شود را ندیده‌ام. برخی افراد می‌گویند خط عمودی را به خط تیره ترجیح می‌دهند. به نظر من زیاد مهم نیست و انتخاب بر عهده‌ی خودتان است.

 

این 7 مورد تنها بخش کوچکی از واقعیت هستند. بنابراین اگر موارد دیگری هستند که از شما می‌پرسند «آیا این عامل رتبه ‌بندی است؟» و با خودتان فکر می‌کنید خدا، این نمی‌تونه عامل رتبه‌بندی باشه آن را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

Avatar

علیرضا پیر

کار اصلی من سئو و تبلیغات در گوگل است ولی به صورت تجربی در سایر کانالهای دیجیتال مارکتینگ هم فعال هستم. سالهای زیادی در شرکتهای دیجیتال مارکتینگ و آژانس های تبلیغاتی فعالیت داشتم و اینجا سعی میکنم در کنار مقاله ها بخشی از تجربیاتم رو باهاتون به اشتراک بگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت