5 نکته یک برنامه سئوی موفق
بهینهسازی موتور جستجو هرساله دشوارتر میشود. با توجه به اینکه سئو با بازاریابی محتوا، توسعهی وب و سایر بخشهای استراتژی بازاریابی در ارتباط است، بهسختی میتوان در هر دوره ای میان آنها خطکشی انجام داد.
بنابراین با خود فکر کردیم بهتر است که وضعیت بهینهسازی جستجو در سال 2017 را روشن کنیم. 5 جزء اساسی برای یک برنامه سئوی موفق وجود دارند و هیچ جزئی نمیتواند بهتنهایی و مستقل از دیگران عمل کند. شناخت این 5 ستون به شما کمک میکند نحوهی رسیدن به جستجوی ارگانیک موفقیتآمیز را تعیین نمایید.
5 ستون سئو چه هستند؟
این روزها سئو یک واژهی مبهم است و ابهام زیادی در مورد مواردی که شامل میشود یا نمیشود وجود دارد. 5 ستون سئو به ما در شفافسازی این موضوع کمک کرده و المانهای کلیدی بهینهسازی جستجو را پس از سالها تغییر مداوم در این صنعت تجزیه مینمایند.
این روزها سئو اساساً به معنای ترکیب 5 چیز است: ارتباط، قدرت، سلامت وبسایت، رقابت و تجربهی کاربری.
1- ارتباط
گوگل در طول 5 سال گذشته به شکل چشمگیری تغییر کرده و اکثر تغییرات در حوزهی ارتباط بودهاند. در سال 2013، بهروزرسانی الگوریتم مرغ مگسخوار جستجوی کلی گوگل را با یک سیستم پیشرفتهتر جایگزین کرد که هماکنون با جعبهابزار یادگیری ماشینی قدرتمندی شامل RankBrain تجهیز شده است.
بهجای اینکه همانند گذشته حجم زیادی از کلیدواژهها و لینکها با یکدیگر انطباق داشته باشند، گوگل هماکنون انطباق اهداف کاربر و منظور جستجو را با مرتبطترین محتواهای موجود هدفگذاری کرده است. الگوریتم جستجوی آن هرروز در زمینهی شناخت مفهوم جستارهای کاربران بهتر شده و بازاریابها باید اهداف و منظور کاربران را در اولویتهای خود قرار دهند.
2- قدرت
صرفاً ارتباط برای اینکه شما را به رتبههای بالا در گوگل برساند کافی نیست. موتورهای جستجو میخواهند که به اطلاعات فراهمشده اعتماد کنند و در اینجاست که قدرت بهعنوان یکی از 5 ستون سئو مطرح میشود. هرقدر قدرت آنلاین بیشتری داشته باشید، گوگل و سایر موتورهای جستجو در حین رتبهبندی نتایج، اعتماد بیشتری به شما خواهند کرد.
اما موتورهای جستجو قدرت را چگونه تعیین میکنند؟
- چه کسانی به شما لینک میدهند؟
- چقدر افراد نام شما را ذکر میکنند؟
- چه تعداد ارجاع گسترده به شما انجام میگیرد؟
- به چه کسانی لینک میدهید؟
سیگنالهای بالا به گوگل میگویند که مردم به شما اعتماد دارند و لینکهای ورودی بهعنوان یکی از قویترین عوامل رتبهبندی در دنیای امروز مطرح میشوند. همین امر آینده را تغییر میدهد، اما گوگل کماکان باید عامل بهتری را نسبت به لینکهای ورودی پیدا کند تا بتواند سایتهای دارای قدرت اطمینان بالا را بیابد.
نکته: سال گذشته، آندری لیپاتسف بیان کرد که لینکها، محتوا و RankBrain بهعنوان سه عامل اصلی رتبهبندی در الگوریتم جستجوی گوگل هستند.
3- سلامت وبسایت
اینجاست که وجه فنیتر سئو وارد بازی میشود. منظور از سلامت وبسایت این است که پایههای کدهای وبسایت کاری میکنند که موتورهای جستجو به شکل راحتتری شما را پیدا کرده و ایندکس کنند.
اینها نواحی کلیدی هستند که باید رویشان تمرکز نمایید:
- صفحات و لینکهای خراب
- مشکلات ایندکس کردن
- یکپارچگی کد
- دادههای ساختاریافته
دو مورد اول در فهرست همواره در سئو مهم بوده است. در این میان، یکپارچگی کد به کیفیت کدی که پشت سایتتان قرار دارد ارجاع میدهد، اینکه آن کد بر اساس استانداردهای موجود تا چه میزان تمیز، بهینه و درست است و همین موضوع در این سالها اهمیت فزایندهای پیدا کرده است.
پسازآن دادههای ساختاریافته را داریم که بهعنوان یک بخش اساسی در وجه فنی سئو محسوب میشوند. دادههای ساختاریافته اطلاعات حیاتی را در مورد محتوایتان در اختیار موتورهای جستجو قرار میدهد تا بتوانند اطلاعات بهتری در مورد نحوهی ایندکس کردن آن داشته باشند. این نوعی از فناوری است که به گوگل اجازه میدهد بهعنوانمثال میان صفحات محصول و مقالات تمایز قائل شود.
4- رقابت
منطق میگوید که هرقدر رقیب بیشتری داشته باشید، رسیدن به اهداف بازاریابی دشوارتر است. با توجه به مقدار (سطح) رقابتی که با آن مواجه میشوید، باید قیمت بیشتری بر روی کلمات کلیدی بگذارید، تلاش بیشتری برای جدال بر سر رسیدن به رتبههای بالا انجام دهید و استراتژی بیشتری را برای قیمتگذاری و پیشنهادات ویژه ارائه دهید.
نکتهی مهم دانستن تعداد رقبا و اطلاعات مربوط به آنهاست؛ اما همواره چنین موردی به آن سادگی که شما فکر میکنید نیست. برای استارترها، امکان دارد رقبای اصلیتان در کسبوکار و رقبای اصلی شما در جستجو یکی نباشند. اگر چنین تمایزی را قائل شوید، کار مهمی را انجام دادهاید. هرگونه کسبوکار بیربط که بر روی آن در جستجو رقابت میکنید را پیدا کنید و رقبای جدیدی که ظاهر میشوند را تحت نظر داشته باشید.
5- تجربهی کاربری
جدای از ارتباط، تغییر بزرگ دیگری که پشت نحوهی رتبهبندی نتایج توسط گوگل رخ داد، ظهور عوامل مربوط به تجربهی کاربری در چند سال گذشته بود. این امر با گسترش فزایندهی موبایلها که از پایههای برنامهریزی گوگل در آینده هستند، هدایت شده است. بنابراین جای تعجب ندارد که این غول جستجو توجه بیشتری را به تجربه و عملکرد کاربری داشته باشد.
در اینجا خلاصهای سریع از عواملی که میتوانند بر رتبهبندی جستجویتان تاثیر داشته باشند، آورده شده است:
- زمانهای بارگذاری
- نحوهی بارگذاری سایت در موبایل
- مسیریابی
- سهولت استفاده
- استفاده از پاپآپها و سایر تبلیغات
این سیگنالهای مربوط به تجربهی کاربری، تاثیر مستقیمی را بر رتبهبندی جستجو خواهند داشت و در کنار آن میتوانند تاثیر کوبنده را بر سایر سیگنالهایی که گوگل از آنها برای تعیین جایگاه شما در صفحهی نتایج استفاده میکند داشته باشند. تجربهی کاربری مستحکم به معنای حصول این موارد است:
- نرخ بونس ریت پایینتر
- زمان بیشتر در سایت
- بازدید بیشتر از صفحات در هر بار ورود به سایت
- بازدیدهای مکرر بیشتر
- اشتراکگذاری، لینکدهی و ارجاع بیشتر
عوامل تاثیرگذار و بالقوهی دیگری هستند که تجربهی کاربری بهوسیلهی آنها بر رتبهی جستجو تاثیر میگذارد، اما نکاتی که در بالا فهرست شدهاند، موارد شناختهشده هستند که مورد قبول اکثریت قرار دارند. نیازی به ذکر نیست که تجربهی کاربری خوب، تعداد زیادی از موانع خرید را کاهش میدهد و باعث میشود افراد به نام تجاری شما اعتماد کنند.
پس وضعیت سئو در سال 2017 به 5 المان کلیدی تجزیه شد. همین امر میتواند شناسایی و توضیح مواردی که اجرای برنامه بهینهسازی جستجو به شکلی موفق ممکن میکنند را آسانتر کند.
همچنین بدین طریق میتوانید قسمتهایی که سئو با محتوا، طراحی و سایر ملزومات بازاریابی همپوشانی دارد را بهتر درک کنید. تلاشهای سئوی خود را با این 5 ستون تقویت نمایید و در این صورت، نسبت به رقبایی که صرفاً یکی دو المان از موارد فوق را مدنظر دارند، برتری پیدا خواهید کرد.