» بازاریابی محتوا » کال تو اکشن (Call To Action) چیست؟ و چه کاربردی دارد؟
کال تو اکشن چیست؟ Call To Action in SEO
بازاریابی محتوا

کال تو اکشن (Call To Action) چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

22 مرداد 1399 54189

هدف از فعالیت در فضای مجازی برای کسب و کارها، جذب سود و فروش بیشتر می باشد. بسیاری از کسب و کارها به این دلیل موفق نمی شوند که نمی توانند مشتریان شان را برای خرید یا انجام عمل خاصی تشویق کنند. یکی از مهم ترین بخش های دیجیتال مارکتینگ، بحث تبدیل مخاطب به مشتری می باشد که به کمک کال تو اکشن های وبسایت انجام می شود. اگر می خواهید با مفهوم کال تو اکشن (Call To Action) بیشتر آشنا شوید و بدانید چه تاثیری بر فروش دارد؟ تا انتهای این مقاله با من همراه باشید.

 

کال تو اکشن به چه معنا است؟

کال تو اکشن در بخشی از صفحه وبسایت شما قرار دارد که کاربران را تشویق می کند که کار خاصی را انجام دهند. در واقع کاربران را تشویق نمی کند، بلکه آن ها را برای انجام کاری وسوسه می کند. این کار باعث می شود که سفر مشتری در وبسایت شما تکمیل شود و هم شما و هم مخاطبین شما به خواسته هایتان برسید. Call To Action  به مشتری کمک می کند بفهمد که در چه مرحله ای قرار دارد و در مرحله بعد چه اتفاقی در انتظار او می باشد. علاوه بر این باعث می شود که کاربر در وبسایت شما سردرگم نشود. Call To Action در فارسی به فراخوانی به اقدام، فراخوانی به عمل، درخواست بازخورد و … ترجمه شده است. اما چون ترجمه یکسان و یکدستی از آن وجود ندارد در این نوشته از همان عبارت کال تو اکشن استفاده می کنم.

 

چرا باید کال تو اکشن داشته باشیم؟

فرض کنید یک نفر پس از مشاهده یک صفحه از وبسایت شما، به شما اعتماد کرده و می خواهد از شما خرید کند. اگر در این صفحه یک دکمه یا بخش داشته باشید که مخاطب را به صفحه هدف هدایت کند، به احتمال زیاد فرایند خرید را تکمیل می کند. اما اگر عامل تحریکی در بین نباشد، به احتمال زیاد قید خرید را می زند چون که نمی داند برای رفتن به مرحله بعد چه کاری باید انجام بدهد. البته کال تو اکشن همیشه برای خرید کاربرد ندارد و ممکن است برای تکمیل ثبت نام، خواندن ادامه مقاله یا هر کار دیگری باشد.

 

چند کال تو اکشن باید در هر صفحه وجود داشته باشد؟

برای این سوال جواب یکسانی وجود ندارد. ممکن است در یک صفحه به 5 کال تو اکشن نیاز داشته باشیم و در یک صفحه دیگر اصلا نیاز نداشته باشیم. اما نکته مهم این است که نباید دو یا چند call To Action را به طور همزمان و در کنار هم استفاده کنید. این کار در اغلب موارد باعث می شود که فرد تردید پیدا کند و از انجام عمل مورد نظر خودداری کند. برای اینکه بهترین نتیجه را کسب کنید از A/B تستینگ کمک بگیرید.

 

از کال تو اکشن در چه مواردی استفاده می شود؟

همانطور که در بخش های قبلی اشاره شد، کال تو اکشن فقط برای خرید نیست و در موارد زیر هم ممکن است مورد استفاذه قرار بگیرد:

  • شروع و تکمیل ثبت نام؛
  • عضویت در خبرنامه؛
  • خواندن ادامه مقاله؛
  • افزودن به سبد خرید؛
  • به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی؛
  • فالو کردن کسب و کار یا شخص خاصی در شبکه های اجتماعی؛
  • دانلود یک فایل؛
  • ارائه کد تخفیف؛
  • پر کردن فرم؛
  • چت آنلاین؛
  • دریافت مشاوره؛
  • و … .

Call To Action مختص وبسایت نیست و در اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی هم کاربرد دارد.

Call To Action خوب چه ویژگی هایی دارد؟

کال تو اکشن یکی از قوی ترین ابزارهای هر کسب و کار برای فروش بیشتر به حساب می آید و می تواند مخاطبین را برای ما تبدیل به طرفدار کند یا آن ها را تبدیل به دشمن خونی ما کند. پس در نوشتن و طراحی آن باید دقت کافی به خرج داده شود. برای این که بتوانید کاربرانتان را وسوسه کنید و نرخ تبدیل خود را بیشتر کنید، به نکته های زیر توجه داشته باشید:

 

· به طراحی توجه کنید

طراحی کال تو اکشن باید به گونه ای باشد که نظر کاربران را به خود جلب کند. اندازه و رنگ هم در متن و هم در دکمه مورد نظر اهمیت دارند. فضای اطراف آن نباید خیلی شلوغ باشد، به طوری که به راحتی قابل تشخیص و کلیک باشد. همچنین طراحی آن باید حس صمیمیت و آشنا بودن را در مخاطبین القا کند و با طرح کلی برند شما هماهنگ باشد.

· مزیت های خودتان را بیان کنید

باید بتوانید ارزشی را که به مخاطب منتقل می کنید را به او یادآوری کنید. همچنین باید بیان کنید که نسبت به دیگران چه مزیت هایی دارید و چرا باید از خدمات شما استفاده کنند. برای مثال می توانید از عبارت “همین الان ارزان تر از همه جا بخرید” استفاده کنید. البته این نکته را فراموش نکنید که فقط جنبه های مثبت خودتان را برجسته کنید و به بقیه کاری نداشته باشید.

· مختصر و مفید بنویسید

کال تو اکشن برای داستان سرایی و قصه گویی نیست. تا جایی که ممکن است پیام خود را با استفاده از کلمات کمتری منتقل کنید. برای این کار حداکثر از 5 تا 7 کلمه استفاده کنید. سعی کنید مثل یک تبلیغ کوتاه با آن برخورد کنید تا بتوانید بهترین نتیجه را کسب کنید.

· برای مخاطبین ضرورت ایجاد کنید

برخی از افراد مردد هستند و نمی خواهند عملیات مورد نظر شما را انجام دهند. برای این افراد باید احساس اضطرار ایجاد کنید تا برای خرید تشویق شوند. برای مثال : 50 درصد تخفیف تا پایان امروز.

· ارزیابی را فراموش نکنید

یکی از ویژگی های مناسب بازاریابی دیجیتال این است که تمام فعالیت های آن را می توان ارزیابی و اندازه گیری کرد.

برای این که بهترین Call To Action را پیدا کنید باید به طور متناوب نتایج کار خود را ارزیابی کنید و در صورت نیاز در آن تغییراتی ایجاد کنید. استفاده از روش A/B تستینگ هم می تواند بسیار کمک کننده باشد.

پاسخ هر کاربر به کال تو اکشن، متغیر است. در نتیجه نمی توانیم نسخه مشابهی برای همه وبسایت ها بپیچیم. اما کلیت داستان همین است که خدمتتان ارائه شد. معیار مناسب برای ارزیابی مفید بودن Call To Action، نرخ تبدیل می باشد که به ما نشان می دهد چه تعداد از کسانی که از سایت ما بازدید کرده اند به مشتری تبدیل شده اند.

شما فکر می کنید چه نکات دیگری در ایجاد یک کال تو اکشن خوب باید مورد توجه قرار بگیرند؟

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
Avatar

علیرضا پیر

کار اصلی من سئو و تبلیغات در گوگل است ولی به صورت تجربی در سایر کانالهای دیجیتال مارکتینگ هم فعال هستم. سالهای زیادی در شرکتهای دیجیتال مارکتینگ و آژانس های تبلیغاتی فعالیت داشتم و اینجا سعی میکنم در کنار مقاله ها بخشی از تجربیاتم رو باهاتون به اشتراک بگذارم.

تعداد دیدگاهها: 4

  1. Avatar
    علیرضا مطهری

    کال تو اکشن یا اقدام به عمل در کل نقش خیلی مهمی داره در لندینگ پیج ها یا وب سایت ها. مرسی مقاله خوبی بود

  2. Avatar
    افروز

    مرسی از مطالب خوب

    • Avatar
      علیرضا پیر

      سلام
      ارادتمندم
      ممنون از اینکه وقت گذاشتین و مطالعه کردین

  3. Avatar
    حاتمی

    کال تو اکشن فوق العاده مهمه و هر چقدر هم از تاثیرش بگیم کمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت